• ASV Arkel kreeg op eigen veld het deksel op de neus.
• ASV Arkel kreeg op eigen veld het deksel op de neus. Foto: Rick den Besten

Promotiekansen Arkel flink geslonken na 1-3 verlies tegen NEO'25

arkel • Arkel liep in de opener van het tweeluik met NEO'25 tegen een 1-3 verlies aan. De ploeg van trainer Richard Smaal zal volgende week in Sprang Capelle uit een ander vaatje moeten tappen om nog promotie naar de derde klasse af te dwingen.

De wedstrijd was nog geen negentig seconden oud of de bal lag al in het netje. Na een snel genomen vrije trap kon doelman Johnny de Groot de houdbare inzet van Nicky van Gils niet keren. Een halfuurtje later werd het nog donkerder boven sportpark Schoonzigt. Ditmaal liet De Groot een afstandsschot van dertig meter met vervelende stuit van Laurens Bogers los en was Van Gils er als de kippen bij: 0-2. "De goals vielen wel heel makkelijk", merkte Smaal na afloop terecht op. "Die eerste bal was misschien nog moeilijk in te schatten, maar die tweede had Johnny klem moeten hebben."

NEO '25, dat speelt voor behoud van het derdeklasserschap, startte fel en hield Arkel in de tang. Pas na de tweede goal kwamen er kansen voor de gastheren. Nick van der Stam vond bij een kopbal echter de sterk keepende Kevin Akkermans op zijn pad en hetzelfde gold voor Remie Schuurman, die het in de korte hoek probeerde.

In de rust kreeg Smaal de gelegenheid om even op zijn mannen in te spreken. "Ik heb ze meegegeven om de bal meer te laten gaan. We hadden ze in de tweede helft liggen. Zij creëerden niets meer, terwijl wij de druk op konden voeren."

Aansluitingstreffer

Veel kansen wist het herboren Arkel het eigen publiek niet voor te schotelen. Een schot van Daan Ruwaard moest echter wel van de lijn worden gehaald door Bogers. Een kwartier voor tijd viel eindelijk de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap van Stijn Ruwaard kopte Ewout Verschoor bij de tweede paal raak.

De gelijkmaker leek eraan te komen. Drie minuten na de 1-2 juichte men al toen Ismael el Kaddouri voorlangs schoot. Met nog tien minuten op de klok was het Joey van Assendorp die een niet te missen kans tot zijn grote verdriet naast kopte.

"Het doel was leeg en Joey weet ook wel dat die erin had gemoeten", klonk het bij Smaal. "Hij moest gewoon naar voren koppen." In plaats van de gelijkmaker viel de goal kort daarop aan de overzijde. De Groot kon eerst nog redden op het schot van Van Gils, maar had geen antwoord op de lob van Joey van Wanrooy die daarop volgde.

"En dat is het verschil", legde Smaal uit. "Als die kopbal binnenvalt stappen we volgende week heel anders de bus in. We zullen ons nu moeten vermannen en ons moeten opladen voor de terugwedstrijd. Er had vandaag meer in gezeten, maar één ding weten we: ook daar gaan we kansen krijgen."