• Schelluinen was een speelbal voor ZBC'97, dat zich gemakkelijk gaat handhaven in de 3e klasse.
• Schelluinen was een speelbal voor ZBC'97, dat zich gemakkelijk gaat handhaven in de 3e klasse. Foto: Rick den Besten

Weer gaat promotie naar 3e klasse niet lukken

Flink pak slaag voor Schelluinen

schelluinen • Op het eigen vertrouwde sportpark Scalune bakte thuisploeg vv Schelluinen er bijzonder weinig van. De blauwwitten keken na een dik halfuur spelen al tegen een schier onmogelijke 0-3 achterstand aan. Na de thee liep het Zwijndrechtse ZBC'97, twee versnellingen lager spelend, uit naar maar liefst 0-5. Colin de Jong tekende voor de eretreffer. Een cadeautje van scheidsrechter Bos, die een lichte overtreding op invaller Rowan Vermeulen te zwaar bestrafte met een strafschop.

De Jong was na afloop zijn doelpunt snel vergeten. "Dit hebben we weken zien aankomen. Met de hakken over de sloot plaatsten we ons voor de nacompetitie. Maar de trainer koos voor een verkeerde tactiek. We moesten achteruit voetballen, terugzakken en hun controlerende spelers vast zetten. Daar kwam niets van terecht. Hun controleurs kregen juist alle vrijheid...", zag de aanvallende middenvelder. "Mijn derde nacompetitie bij Schelluinen, maar drie keer is geen scheepsrecht. Volgende week moeten we hopen op een groot wonder, maar dat het heel lastig wordt is wel duidelijk."

Zijn oefenmeester Wout Lems was het met zijn laatste opmerking roerend eens. "Ik heb ook niet de illusie dat we het nog gaan halen. Als het 1-3 of op het laatst 2-5 was geworden, dan wel. Maar we hebben geen kans gehad en ook niets afgedwongen. Welke tactiek ik ook had gekozen, het had geen verschil gemaakt. Er zat geen beleving in de ploeg en de wil om te winnen ontbrak simpelweg."

Teleurstelling

Tot grote teleurstelling van Lems, want gedurende het seizoen verkondigde hij voortdurend dat de vierdeklasser bij plaatsing voor de nacompetitie ook zou promoveren. Schelluinen had tegen ZBC'97 echter geen schijn van kans. Het verschil tussen derde en vierde klasse blijkt toch schrikbarend groot. In de openingsfase viel dat nog mee. Aanvoerder Nick van Driel leverde het eerste schot op doel af, maar daarna namen de technisch vaardige Zwijndrechtenaren het heft in handen.

Met vrijwel direct resultaat. Een mooie aanval over de linkerkant werd in de elfde minuut keurig afgerond door de wel erg vrij staande Kevin van Pelt. Een paar tellen later was het bijna 0-2, toen de ervaren Dico de Jong een breedtepass in de voeten van uitblinker Gerardelly Cormarty schoof. De behendige nummer 11 schoot hoog over. In de twintigste minuut werd de marge wel verdubbeld. Pieter Hofman verspeelde kinderlijk eenvoudig de bal, voor Van Pelt een koud kunstje om de 0-2 te scoren. Tien minuten voor het rustsignaal profiteerde ZBC'97 van de zoveelste fout van de Schelluinse achterhoede, nu ging Marvin de Jong niet vrijuit en rondde Cromarty af; 0-3.

In de tweede helft namen de gasten flink gas terug, maar trapten nog wel genoeg op het pedaal om - met dank aan de blunderende doelman Rowan Sanders - uit te lopen naar een handvol doelpunten.

"ZBC'97 is een goede ploeg. vreemd dat ze nacompetitie spelen. We speelden vandaag in dezelfde opstelling als de laatste weken, toen pakte het wel goed uit. Vandaag was het niets en dus hebben we ook niets in de derde klasse te zoeken", besloot een realistische aanvoerder Nick van Driel.


Theo Sprong