Nieuw-Lekkerland zet eerste stap met winst

den bommel • De 2-3 uitoverwinning op Den Bommel is een prima uitgangspunt voor de return, zo mag Nieuw-Lekkerland concluderen. "Maar garanties dat je een ronde verder komt, heb je er niet mee", waarschuwde trainer Ronald Hulsbosch meteen na de wedstrijd.

Groot gelijk had 'ie; de dit seizoen zo veelgeplaagde coach die met zijn elftal na de winterstop langzaam maar zeker afzakte naar een degradatie-nacompetitieplaats en uiteindelijk midden in het onwelkome voetbaltoetje terechtkwam. Het huidige Nieuw-Lekkerland is geen team dat zomaar duels wint. Daarvoor is het zelfvertrouwen te broos.

Prima

In het eerste kwartier van de partij tegen Den Bommel was daar overigens weinig van te merken. De gasten speelden prima en konden zichzelf alleen maar verwijten dat de score tot slechts één goal van Wesley Ebbers beperkt bleef. Met wat meer precisie had Nieuw-Lekkerland zich in die openingsfase naar een comfortabele 0-2 of zelfs 0-3 voorsprong kunnen voetballen. De sprankelende start kreeg een niet al te best vervolg waarin Den Bommel het initiatief naar zich toe trok en op gelijke hoogte wist te komen.

???????Hulsbosch benutte de pauze om zijn mannen met nieuw zelfvertrouwen te injecteren. Zijn woorden bleken te werken. Lekkerland kwam via Jeroen Wolf en Ard Hartman op 1-3. Daarna echter slaagde Den Bommel er toch nog in om de spanning terug te brengen in de wedstrijd: 2-3. Verder lieten de gasten het niet komen tegen de ploeg van veteraan-trainer Henk Schouten.