• Aart Mouthaan voor de nieuwe Hubo.
• Aart Mouthaan voor de nieuwe Hubo. Foto: Geurt Mouthaan

Doe-het-zelfzaak Hubo in Streefkerk

streefkerk • In Streefkerk gaan vrijdag 5 mei de deuren van de nieuwe doe-het-zelfzaak Hubo open. Aan de Lekdijk start eigenaar Aart Mouthaan dan zijn tweede vestiging.

Al jarenlang runt de Bleskensgraafse ondernemer in zijn woonplaats een goed draaiende Hubo. "Ik liep al langer rond met het idee om uit te breiden", blikt hij terug. "Daarbij kwam ik uit op Streefkerk: als dorp vergelijkbaar met Bleskensgraaf en in de luwte van de grote jongens in de doe-het-zelfbranche." De volgende stap was het vinden van een locatie. Daarvoor klopte Mouthaan aan bij Piet de Jong van het gelijknamige autobedrijf. "Puur om te vragen of hij een geschikt pand wist. Al pratende gaf hij aan dat zijn garagebedrijf aan de Lekdijk misschien een idee was, omdat hij zelf naar de voormalige brandweerkazerne was verhuisd."

Er gingen enkele maanden voorbij met hierover nadenken en overleggen; eind 2016 werd de knoop doorgehakt en kon de verbouwing van start gaan. Vrijdag 5 mei gaan de deuren voor de eerste keer open. "Wij bieden hier alles aan voor de doe-het-zelver. Doordat we ons op het functionele en minder op het decoratieve richten, hebben we een uitgebreid aanbod. Zeker zo belangrijk is het persoonlijk contact en het advies. Wij lopen mee om een product aan te wijzen en uitleg te geven. Daar zit voor mijzelf en voor mijn medewerkers ook de lol in: niet het halen van een zo groot mogelijke omzet, maar klanten van dienst zijn. Overigens bied ik bedrijven die hier regelmatig spullen komen halen de mogelijkheid om op rekening te kopen. In Bleskensgraaf wordt dat zeer gewaardeerd."

Een deel van de Hubo is ingeruimd als showroom met onder meer kastenwanden, horren en zonweringen. "We onderscheiden ons doordat we die op maat maken en bij de mensen thuis langs komen om te adviseren én te monteren." De komende maanden zal het assortiment naar aanleiding van wat klanten willen verder 'aangescherpt' worden. Waar de Hubo zich sowieso mee onderscheidt zijn de reinigings- en poetsmiddelen en motorolie voor vaartuigen. "Speciaal voor de mensen die een boot hebben liggen in de jachthaven van Streefkerk."