• Buurtvereniging Peursum houdt 6 mei garageverkoop.
• Buurtvereniging Peursum houdt 6 mei garageverkoop. Foto: tonobalaguer / 123RF Stockfoto

Garageverkoop Peursum pakt uit!

giessenburg • Buurtvereniging Peursum houdt op zaterdag 6 mei voor het eerst een garageverkoop langs de Peursumseweg. Van 10:00 tot 15:00 uur verkopen leden van de buurtvereniging tweedehands spullen.

"Het is gewoon gezellig, een garageverkoop. We vonden het altijd al leuk en wilden het graag een keer doen", vertelt Ria van Wijngaarden, die de pr voor de Giessenburgse buurtvereniging verzorgt. Inmiddels hebben al ruim 25 van de ongeveer tachtig leden zich aangemeld voor deelname. "Dat vinden wij zeker voor een eerste keer echt heel erg goed. Iedereen heeft ook wel iets te verkopen en het is gezellig om mee te doen. Een aantal buren gaat bijvoorbeeld bij elkaar zitten en verkoopt gezamenlijk." Het aanbod zal uiterst divers zijn en sommige mensen verkopen voor een goed doel. Daarnaast zijn er ook etenswaren te koop, zoals oliebollen en ijsjes. De garageverkoop is langs de gehele Peursumse weg, vanaf het centrum van Giessenburg tot het einde bij de provinciale weg. Er zijn op dit moment graafwerkzaamheden aan de weg, maar alle woningen zijn gewoon bereikbaar.

Buurtvereniging Peursum bestaat sinds 1995, ongeveer tachtig van de honderd huishoudens langs de weg zijn lid van de club. "We wonen in een lintbebouwing, dus je zit best wel op jezelf. Dan is een buurtvereniging extra belangrijk voor de sociale contacten. Wie nieuw is krijgt een bloemetje en een uitnodiging voor de eerstvolgende activiteit. Dan kunnen ze meteen kennismaken met de buurt." De buurtvereniging heeft jaarlijks diverse activiteiten, zoals paaseieren zoeken, een bedrijfsbezoek en darten. Tevens geeft de vereniging vier keer per jaar de Peursumse krant uit.