Schelluinen werkt zich in de nesten

schelluinen • Na het 1-2 verlies van Groot-Ammers zal het nog een hele kluif worden voor Schelluinen om een plaatsje in de nacompetitie te bemachtigen. Doordat ONI en Good Luck wel wisten te winnen, heeft de ploeg van Wout Lems het niet meer in eigen hand.

"Heel vervelend dit", verzuchtte de trainer. "Ik baal hier enorm van. We zullen ons in de komende wedstrijden moeten vermannen. We krijgen tenslotte nog twee sterke tegenstanders en zullen nog vol aan de bak moeten."

Groot-Ammers zal er niet om malen. Zij zagen hoe de ploegen in de eerste helft redelijk gelijkop gingen. John Wijnbelt scoorde, waarop de bezoekers na de thee het veldoverwicht naar zich toe trokken. Trainer Leon Hutten bracht twee jonge spitsen in uit de A-jeugd: Abel van As en Henny Djelassi. Eerstgenoemde zorgde brutaal voor de gelijkmaker.

"We bleven voetballend overeind", zag de Ammerse leider Johan Schep. "Nadat Pim den Hartog de 1-2 had gescoord, zijn we eigenlijk niet meer echt in gevaar geweest. Een verdiende overwinning."

Voor Schelluinen waren de druiven zuur. "Ook vandaag hebben we weer veel kansen gemist", weet Lems. "Dat is wel het verhaal van ons seizoen. Nadat we vandaag de 1-0 maken, moeten we er eigenlijk nog één bijprikken. In het tweede bedrijf was Groot-Ammers simpelweg feller." Zijn ploeg moet nu eerst de wonden likken en zich op gaan maken voor de wedstrijden tegen Good Luck en DFC. "We hebben niet meer in eigen hand, maar toch blijf ik hoopvol. En als we alsnog de nacompetitie halen dan zullen we ook ver komen, daar ben ik van overtuigd."