• De Zwerver pakte een kostbaar punt in Papendrecht.
• De Zwerver pakte een kostbaar punt in Papendrecht. Foto: Richard van Hoek

Bonuspunt voor De Zwerver

papendrecht • De Zwerver heeft bij Drechtstreek dankzij een late treffer zeer verdienstelijk een 2-2 gelijkspel afgedwongen.

In de strijd tegen degredatie is het een welkom punt. Alleen het duel tegen naaste concurrent SC Everstein resteert nog. Edward Knook liet zien dat De Zwerver voor iedere titelkandidaat een plaag is. "We hebben drie keer tegen een koploper gespeeld en even zo vaak eindigde het in een gelijkspel. Na Wieldrecht en IFC hebben we dus ook bij Drechtstreek onze naam weten hoog te houden." De Kinderdijkers hebben nog één duel te gaan en dat is tegen naaste concurrent SC Everstein. Bij verlies wordt het nog afwachten, bij gelijkspel of winst blijft De Zwerver sowieso derdeklasser. "Van ZBC '97 hebben we inmiddels definitief afstand genomen. En volgende week zullen we er vol vertrouwen staan op De Schans."

Verkeerde been

De Zwerver had in de eerste helft niets in te brengen en mocht van geluk spreken dat enkel Mark Kunst het net wist te vinden. In het tweede bedrijf knokten de Kinderdijkers zich terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap na tien minuten van Robbin van der Bok stond doelman Marvin Otte op het verkeerde been en het stond pardoes 1-1.

Via invaller Haris Brzac kwam Drechtstreek echter weer op voorsprong. Keeper Karsten de Graaf verdiende vervolgens een standbeeld door zijn ploeg diverse malen op de been te houden. Kort voor tijd ging Gauthier Luwawa neer binnen de 'zestien' en Tom van der Linden bleef cool vanaf elf meter waarmee hij De Zwerver toch nog een onverwacht punt schonk.