• Joran Schröder scoorde wel, maar het was niet voldoende voor Hoornaarse winst. Foto: Rick den Besten

Zwaar veldoverwicht levert geen winst op voor SteDoCo

Degradatiekraker onbeslist

hoornaar • Het was erop of eronder, voor zowel SteDoCo als Huizen. Na negentig minuten voetbal was er geen winnaar en leven beide ploegen, met nog twee competitiewedstrijden op het programma, tussen hoop en vrees. Voor het op de laatste plaats bivakkerende Huizen is het doek bijna gevallen. SteDoCo heeft niet alles, maar wel iets meer in eigen hand.

"Het is niet vijf, maar één voor twaalf. Je zal zes punten moeten halen en dan nog is de kans groot dat je nacompetitie moet spelen", analyseerde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld direct na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond. "Maar ik heb een heel strijdbaar team gezien, dat met z'n allen heeft gevochten en veruit de betere ploeg was. We hadden moeten winnen vandaag, maar dat gold ook voor de voorbije wedstrijden tegen ODIN en Rijnvogels. Almere City wint weer en dat maakt de opgave er niet makkelijker op."

Moeilijk

SteDoCo maakte het zichzelf ook tegen Huizen moeilijk. Na nog geen 100 seconden keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Een lichte overtreding van Giovano Godeken op Arnoud van Toor werd bestraft door scheidsrechter Roeleveld. Vanaf een kleine 20 meter mocht aanvoerder Sam Doeve aanleggen. Met een fraaie curve gaf hij de volledig verkeerd opgestelde doelman Ritchie Steinmann het nakijken. Tien minuten later was de wedstrijd bijna beslist. Simpel balverlies aan Hoornaarse zijde bracht het speeltuig bij Joey Papamelodias, die de erg ver voor zijn doel staande Steinmann met een schot verraste. Gelukkig voor SteDoCo zeilde de bal net naast het doel.

Breien

Bekomen van de schrik kreeg de thuisploeg meer en meer balbezit, maar echte kansen leverde het veldoverwicht niet op. SteDoCo breide er geduldig op los, maar wist de vrije man op het middenveld of een van de twee voorwaartsen niet te vinden. Pas tien minuten voor rust draaide de onzichtbare Maurice van der Wilt weg bij zijn tegenstander. Het schot werd door de Huizense doelman Verkerk met de vuisten weggebokst en dus werd er met een 0-1 achterstand gerust.

De tweede helft startte SteDoCo een stuk feller. De eerste beste aanval kopte Joran Schröder keihard op de paal. De tweede aanvalsgolf werd abrupt afgebroken. Grensrechter Dijk had teveel last van een eerder opgelopen spierscheuring en kon niet verder. De aanwezige KNVB-rapporteur Van der Roest nam zijn vlaggenstok over. Met instemming van SteDoCo, want hij is lid van SV Huizen...

Na een oponthoud van zeker 20 minuten pakte SteDoCo de draad direct weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met succes, want amper vijf minuten na de spelhervatting doelpuntte Schröder wel. De Hoornaarse honger was nog niet gestild. Chris Boom, Maurice van der Wilt en de ingevallen Jay Jay Meierdres hadden de bevrijdende 2-1 op de schoen. Meierdres - in de slotminuut gehaakt binnen de '16' - kreeg zelfs meerdere kansen en had zo'n tien minuten voor het einde beter af kunnen geven op Schröder dan zelf de bal te stiften.

"Het is, zoals het is", sipte Breetveld. "We hebben ons weer tekort gedaan en uitgespeelde kansen laten liggen."