Afbeelding

1 Wanneer gaan jullie fietsen?

Een groep fietsers uit Noordeloos organiseert een sponsorfietstocht van Maastricht naar Noordeloos. We stellen deelnemer Willem Verbaan enkele vragen.

Willem: "Op zaterdagochtend 20 mei vertrekken we vanuit Maastricht en fietsen voor een groot deel langs de Maas richting Noordeloos."

2 Wat is het goede doel?

Willem: "Het goede doel is het Rode Kruis, werkzaam in de Hoorn van Afrika. We hebben mede gekozen voor dit doel omdat het een breed gedragen organisatie is."

3 Hoe is de groep tot stand gekomen?

Willem: "Het is bijna een familieaangelegenheid. Als drie broers fietsen we regelmatig met elkaar. De vierde is een bekende uit het dorp. Nu kregen we als broers weer het idee en hebben we twee zwagers overtuigd om de fiets uit het stof te halen en een zus die zwaar fanatiek is geworden. De laatste man is een bekende die ook regelmatig aanhaakt en een rondje trapt."

4 Hoe bereiden jullie je voor?

Willem: "De voorbereidingen bestaan momenteel voornamelijk uit het op poten zetten van de actie. Fietsen komt er ook wel af en toe van maar dat zal voornamelijk karakter worden en veel Brinta eten."

5 Hoe kunnen jullie ondersteund worden in de actie?

Willem: "We schrijven bedrijven aan, willen folders rondbrengen in de regio en hopen dat mensen die dit stukje lezen in de krant, direct een klein bedrag doneren. De actie heeft de naam 'Op de fiets, maar niet voor niets!' en is ook te zien op Facebook."