• John Bijkerk.
• John Bijkerk. Foto: Geurt Mouthaan

Het maatwerk van John Bijkerk

oud-alblas • Zijn wens om voor zichzelf te beginnen liet John Bijkerk met Bijkerk Maatwerk in vervulling gaan. Voor raamdecoratie als vouwgordijnen en houten jaloezieën, horren, kastenwanden, sloten en al het timmerwerk in en om het huis is de ondernemer uit Oud-Alblas het juiste adres.

Wie heeft ze niet: die kleine klusjes in huis die blijven liggen. Een deur die een beetje klemt, een slot dat eigenlijk vervangen moet worden, een buitenlamp die nog in de verpakking zit, een stopcontact dat op een andere plek zou moeten zitten; bij een aannemingsbedrijf aankloppen betekent vaak achteraan in de rij aansluiten. "En ik richt me hier juist op", knikt John Bijkerk. "Laatst zag in Papendrecht nog een man op mijn bedrijfswagen staan dat ik ook sloten aanbreng. Hij bleek al maanden te wachten op een bedrijf die dat zou doen. Ik heb het voor hem binnen een week kunnen regelen."

Maar ook voor grotere klussen kan Bijkerk ingeschakeld worden. Het aanbrengen van kastenwanden, het maken en plaatsen van horren, reparaties van het dak, het afhangen van deuren of het plaatsen van een schutting, het kan allemaal. En voor elke klus geldt dat er maatwerk wordt geleverd. "Dat vind ik ook het mooie aan dit werk. Bij iedere opdracht is de situatie weer anders en moet je ter plekke met een goede oplossing komen. Het grote voordeel daarnaast is dat ik weinig overheadkosten heb en dus goedkoper kan werken. Klanten kunnen bij mij rekenen op een persoonlijke benadering en eerlijk advies."

Overigens kunnen ook aannemers bij hem aankloppen. "Dat gebeurt regelmatig als er iets op maat moet worden gemaakt of dat ze voor een project een extra vakman nodig hebben."

De ervaring om die eerder genoemde oplossing te vinden, die heeft John Bijkerk meer dan voldoende. Als zoon van een aannemer kreeg hij het vak met de paplepel ingegoten. Jarenlang werkte hij voor een timmerbedrijf en doe-het-zelfzaken. "Maar ik had altijd wel de wens om voor mezelf te beginnen. In 2015 heb ik die stap gezet en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad."


q www.bijkerkmaatwerk.nl