• Gert-Jan Lagendijk en Pieter Leenman bij een door Drechtsteden Bouw gebouwde huis.
• Gert-Jan Lagendijk en Pieter Leenman bij een door Drechtsteden Bouw gebouwde huis. Foto: Geurt Mouthaan

Lagendijk breidt aanbod verder uit

streefkerk/papendrecht • Aannemingsbedrijf Lagendijk uit Streefkerk heeft onlangs Drechtsteden Bouw uit Papendrecht, gespecialiseerd in prefab houtskeletbouw, overgenomen. Voor Lagendijk is deze specialiteit een welkome en al langer gewenste aanvulling op de eigen werkzaamheden.

Met een dakopbouw een complete verdieping op je huis of bedrijf realiseren; Drechtsteden Bouw zorgt ervoor dat de opbouw er binnen een dag wind- en waterdicht opstaat. Een concept vooral in de grote steden succesvol is gebleken; eigenaar Pieter Jacob Leenman, die het bedrijf in 2014 overnam, heeft inmiddels acht medewerkers in dienst. "Het was een familiebedrijf, Leenman Bouw, dat door de crisis failliet ging. Ik werkte er destijds één dag in de week en heb toen het besluit genomen het van de curator te kopen", blikt hij terug. Het succes bracht ook het luxeprobleem met zich mee dat hij als parttime-ondernemer eigenlijk niet meer voldoende tijd voor vrij kon maken voor Drechtsteden Bouw. "Vandaar dat ik het besluit heb genomen om te verkopen."

Via Hoek en Blok Accountants, waar Pieter Jacob ook werkt, werd de link gelegd naar Aannemingsbedrijf Lagendijk. Niet voor niets. Gert-Jan Lagendijk, eigenaar van de Streefkerkse aannemer: "Bij Hoek en Blok wisten ze dat ik bezig was met het omvormen van onze timmerfabriek naar een werkplaats voor prefab houtskeletbouw. Ik ben het gesprek aangegaan met Pieter Jacob en we waren er al snel uit." Twee weken tijd kostte het, om precies te zijn. De medewerkers en de machines van Drechtsteden Bouw worden binnen nu en een jaar verplaatst naar de Boezem 4 in Streefkerk. Lagendijk: "Zo kunnen we de stap naar prefab houtskeletbouw in één keer zetten en ons aanbod op deze manier uitbreiden."

Drechtsteden Bouw blijft overigens gewoon bestaan; het bedrijf valt onder de nieuwe Lagendijk Groep. "Drechtsteden Bouw heeft een goede en bekende naam opgebouwd. Van begin af aan heb ik veel aandacht besteed aan de vindbaarheid op internet", vult Pieter Jacob aan. "Dat was en is onze kracht: heel snel reageren op een aanvraag en ervoor zorgen dat er binnen korte tijd duidelijkheid is over of een opbouw mogelijk is en wat de kosten zijn. De manier van werken van Drechtsteden Bouw zorgt ervoor dat het prijsvormingstraject eenvoudiger en sneller is. Klanten stellen dat zeer op prijs. Daarnaast zorgt de prefab houtskeletbouw ervoor dat de bouwtijd aanzienlijk korter is. Zodoende hebben wij inmiddels ook meerdere woningen gebouwd in opdracht, die we in houtskeletbouw hebben gerealiseerd." Voor Aannemingsbedrijf Lagendijk vormt de overname een grote meerwaarde. Gert-Jan Lagendijk: "Het is een ideale manier om ons aanbod verder uit te breiden met een goed functionerende partner, die in een werkgebied actief is dat perfect aansluit om wat wij al doen."