Verliezend SteDoCo nog verder in de problemen

capelle aan den ijssel • In een rechtstreeks duel om de ongewenste P/D plekken leed SteDoCo een kansloze nederlaag tegen concurrent Capelle. En omdat het aan een opmerkelijke opmars bezig zijnde Jong Almere City weer won, zijn de Alblasserwaarders weer een plaatsje gezakt.

"Volgende week Huizen thuis en dan naar Almere", blikte een teleurgestelde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld vooruit. "Als mijn spelers nu nog niet begrijpen wat er gevraagd wordt in degradatievoetbal, dan zullen ze het nooit begrijpen."

Geen scherpte

Want op het natuurlijke gras in Capelle aan den IJssel ging er weer veel mis. "Ik miste vandaag vanaf het begin opnieuw de scherpte in de duels, bij de corners en de vrije trappen. We waren vaak te laat. Onbegrijpelijk en in dit stadium van de competitie kunnen we ons dat niet permitteren. In de eerste helft krijgen we weer heel gemakkelijk twee goals tegen krijgen. Via Giovano Godeken kwamen nog wel terug in de wedstrijd, maar het was niet genoeg. Het zat er nooit echt in."

Grote kansen

Na een uur spelen voetbalde SteDoCo volle bak en kreeg in de persoon van Noel Goossens (ingevallen voor Maurice van der Wilt - TS) twee hele grote kansen. "Ik moet wel zo eerlijk zijn, dat Capelle daarvoor twee ideale kansen niet benutte om de 3-1 te maken."

Met dit resultaat is Capelle verzekerd van weer een seizoen in de Derde Divisie en dat kan zeker nog niet gezegd worden van SteDoCo.