• Peursum won de derby op Gelkenes met 0-2.
• Peursum won de derby op Gelkenes met 0-2. Foto: Rick den Besten

Peursum klopt Groot-Ammers

groot-ammers • In een weinig spectaculaire wedstrijd trok Peursum op Sportpark Gelkenes aan het langste eind tegen Groot-Ammers (0-2).

De Giessenburgers dankten invaller Sjoerd den Boer, die beide treffers voor zijn rekening nam. In een gelijkopgaande eerste helft was er van spektakel geen sprake. De scherpe wind maakte het voetballen lastig, waardoor de uitgespeelde kansen op één hand te tellen waren. Op het uur was het dan toch Peursum dat de ban brak. De voor Daan Carpentier ingevallen A-junior Sjoerd den Boer schoot na een snelle counter raak voor de gasten. Tien minuten later leek Groot-Ammers op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Dierk Lekkerkerker werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De thuisclub zette aan, zonder Peursum echt aan het wankelen te brengen. Ver in blessuretijd maakte Den Boer vervolgens een eind aan alle Ammerse hoop. Door vanaf links prachtig met rechts in de verre hoek te schieten bepaalde hij de stand op 0-2.

Peursum trainer Rob Fluijt was blij met de zege. "Het was een matige wedstrijd, die zich vooral op het middenveld afspeelde. Maar het is voor ons fijn dat we nu eens een keer aan het langste eind trekken."

Groot-Ammers-leider Johan Schep vond het resultaat illustrerend voor dit seizoen. "Tot de 0-1 was Peursum niet in de buurt van onze goal geweest. Maar voetballend hebben we dit seizoen wel meer duels gedomineerd. De afstraffing blijft alleen te vaak uit. Dit is voor ons een weggegooid seizoen. Volgend jaar willen we weer meespelen om de titel."