• De Alblas is bijna zeker van de nacompetitie.
• De Alblas is bijna zeker van de nacompetitie. Foto: Rick den Besten

De Alblas kan nacompetitieticket bijna niet meer mislopen

oud-alblas • De Alblas deed zaterdagmiddag goede zaken in de strijd om de vierde plek in de derde klasse C. Op Sportpark Souburgh versloeg de thuisclub het al gedegradeerde VVAC: 2-0.

Daarmee heeft de ploeg van trainer Michel de Raad een ticket voor promotievoetbal vrijwel zeker in de pocket. Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met nummer vijf Ameide nu acht punten. Op basis van de tweede helft was de overwinning terecht. Het begin was echter wel degelijk voor de Ottolanders. VVAC zette vroeg druk op het middenveld van de thuisclub en dat leidde al na drie minuten tot een treffer van aanvaller Nick Lakerveld. De oud-speler van De Alblas zag zijn goal desondanks afgekeurd worden wegens een vermeende handsbal.

Na een tevergeefse inzet van Tom den Besten en een ietwat nonchalante poging van Mark Wemmers nam De Alblas vervolgens de touwtjes in handen. Dat resulteerde na de eerste echte grote kans ook meteen in de openingstreffer. Na een splijtende pass van de goed spelende Laurens Barnhoorn omspeelde Stefan Bakker VVAC-doelman Matthijs de Hoop en schoot vervolgens binnen in het lege doel. Een makkelijk gegeven vrije trap door arbiter Van Horssen bleek vijf minuten voor rust funest voor VVAC. In eerste instantie kon de bal nog worden weggewerkt, maar op een tweede voorzet was wederom Bakker alles en iedereen te slim af. Al vallend knikte hij zijn tweede van de middag binnen.

Na de thee startte de ploeg van interim-trainer Mark Weel opnieuw sterk. Via Sander Bos had het al na dertig seconden kunnen scoren, maar zijn inzet spatte uiteen op de handen van keeper Rene de Ruiter. Veel verder dan een halve lob van Matthijs van den Berg kwamen de bezoekers in het vervolg niet. Via Walter Heijkoop, Barnhoorn en de pas zestienjarige invaller Natanja de Haan had de score in het vervolg hoger kunnen oplopen voor De Alblas. Dat het zover niet kwam, maakte De Raad na afloop eigenlijk weinig uit. "Van onze kant was dit geen goede wedstrijd. In de eerste helft kwamen we een aantal keer goed weg, maar ik ben tevreden over de inzet en het resultaat. Ons doel was om in de top-4 te eindigen. Daar zijn we nu dicht bij. Maar praten over promotie vind ik op dit moment niet relevant."

Zijn collega-trainer Weel zag ondanks de nederlaag positieve punten. "Ik vond ons zeker de eerste helft niet de onderliggende partij. We begonnen scherp aan beide helften, maar kwamen vervolgens wel steeds vaker wat stapjes te laat." Voor de Ottolanders is het uithuilen en volgend jaar in de vierde klasse opnieuw beginnen. Weel: "De derde klasse is dit seizoen een te hoog niveau gebleken. Maar ik denk dat dit team mee kan in de top van de vierde klasse."