• Youri en Sven Plooster en Ronald de Boer.
• Youri en Sven Plooster en Ronald de Boer. Foto: Aangeleverd

Youri en Sven dragen vlag interland

oud-alblas • De broers Youri en Sven Plooster uit Oud-Alblas mochten onlangs tijdens de interland Nederland-Italië voorafgaand aan de wedstrijd twee van de vlaggen het veld opdragen.

Youri stond die dag samen met Sven oog in oog met de Nederlandse voetbalinternationals. Dichterbij Oranje kun je bijna niet komen. Samen met Ronald de Boer gingen ze ook op de foto.

Bijzonder is dat het voor het eerst in de geschiedenis was dat bij deze bijzondere taak voetballers met een beperking betrokken waren. Youri verloor bij een verkeersongeval één van zijn voeten, maar hij voetbalt desondanks volop.

De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING hebben Youri via de Stichting Amputatievoetbal benaderd om vlaggendrager te worden. 'Vol enthousiasme is hij het avontuur aangegaan', melden deze organisatie in een persbericht. 'En wat is er mooier om zo'n moment te delen met je eigen broer? Niks, vinden ze ook bij Stichting Amputatievoetbal. Iedereen is dan ook meer dan trots op Youri en Sven dat ze hun taak zo goed hebben vervuld.'

Bij Stichting Amputatievoetbal en bij bijna 350 voetbalclubs in Nederland kunnen kinderen en volwassenen met een beperking voetballen onder de noemer G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Daarom mochten Youri en Sven en andere voetballiefhebbertjes met een beperking deze wedstrijd de vlaggen dragen.