Afbeelding
Foto:

Livestream, koersplein, bakfietsen en biertjes

Je bent een bevoorrecht mens als je woning in de Alblasserwaard staat… al is het alleen al omdat de Arno Wallaard Memorial in april aan je voordeur voorbijraast. Ken je dat geluk niet, dan kan de AWM-livestream uitkomst bieden, tot ver buiten de landsgrenzen: de AWM kent kijkers in de VS en Thailand, om maar eens wat te noemen. Al vroeg wisten de mensen bij de AWM dat livemedia cruciaal zijn bij de beeldvorming van de koers. Zonder het beeld van het helgele koolzaad in de bermen, zonder de uitlopende wilgentakken, zonder de eerste koetjes in de wei is er geen polderkoers. Simpel zat. Het is daarom dat de organisatie de livestream heeft vernieuwd. Professionele beelden all over the world: de mensen in New York en Manilla kunnen de Waard in volle glorie ervaren als ze langs de renners heen de polder inkijken.
Bij start/finish in Meerkerk zal oud-winnaar Lieuwe Westra zijn analyse doen voor de AWM-livestream. De Fries, die in 2009 als winnaar van de AWM o.a. Kenny van Hummel en Tejay Van Garderen te snel afwas, had niet veel eisen: een kratje Poldrièn was een voor de organisatie een makkelijk te vervullen wens.
Op het gezellige koerspleintje bij de watertoren kan je terecht voor een heerlijke middag wielersport, compleet met leuke side-events. Op het horecagedeelte kan je verschillende biertjes proeven: Á Bloc-bier, een typisch wielerbiertje, Lauret&Duits een stijlvol bier, op stand drinken dus, en natuurlijk de Poldrièn, het eigen AWM-bier. Wil je gewoon blijven, je bent Alblasserwaarder tenslotte, is er Jupilerbier: altijd aanwezig bij sportevenementen.

Die bakfietsenrace, hoe hip, belooft spektakel te worden.
Een huge beeldscherm houdt je continue op de hoogte van de ontwikkelingen in de koers. Het moet wel een mooie en spannende dag worden de 22ste april, en weet: over een paar jaar zie je steevast de winnaars van de AWM-junioren en AWM-Elite in de grote koersen.