• Eén van de activiteiten is 'Kids in the Kitchen'.
• Eén van de activiteiten is 'Kids in the Kitchen'. Foto: Stockfoto

Sportfondsen Nieuw-Lekkerland zet kinderactiviteiten op

Robots, koken en lasergamen in Klipper

nieuw-lekkerland • Leroy Benschop, onderdeel van de organisatie, vertelt: "Er is steeds meer vraag naar het organiseren van activiteiten voor kinderen. Wij willen in de vakantie ook wat voor de kinderen betekenen. Het koken bleek al eerder een succes, de andere activiteiten zijn nog even spannend."

Dinsdag 25 april gaan de kinderen zelf 'Robots Bouwen'. Gedurende deze activiteit wordt oude apparatuur omgetoverd tot robots. De kinderen halen de apparaten helemaal uit elkaar en maken daarna hun eigen robot. Zo leren ze hoe bijvoorbeeld een televisie er van binnen uitziet en wat je daar nog mee kan. 'Robots Bouwen' begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelname kost 2,50 euro. Tijdens 'Kids in the Kitchen' duiken kinderen woensdag 26 april de keuken in. De vorige editie werd er een diner gemaakt, nu verzorgen de chefs in spe een lunch. Onder begeleiding doen de kinderen de boodschappen en toveren ze dit om in gerechten.De ouders schuiven aan om de lunch op de peuzelen. De kinderen beginnen om 10.00 uur en de ouders schuiven rond 13.00 uur aan. Deelname kost 10 euro. Ouders kunnen deelnemen aan de maaltijd voor 5 euro.

Vrijdag 28 april kunnen de kinderen terecht voor een potje lasergamen. De sporthal wordt verduisterd en spannend gemaakt met rookmachines, laserlampen en obstakels. Deze activiteit wordt opgezet in samenwerking met Molenwaard Actief. Tot 16.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen tot 16 jaar een rondje wagen. In de avond wordt er een toernooi gespeeld om te kijken welk team het beste is. Het middagprogramma heeft vrije inloop, voor het toernooi is inschrijven verplicht.

Voor meer informatie is er de Facebookpagina sporthal De Klipper/zwembad Schoonenburg. Inschrijven kan via
activiteitendeklipper@outlook.com.