Fouten doen SV Meerkerk de das om

heukelum • SV Meerkerk ging bij het tegen degradatie strijdende Heukelum onderuit. De ploeg wist een 2-0 achterstand bij rust nog ongedaan te maken, maar verloor uiteindelijk toch met 3-2.

De eerste- en tweede helft was van Meerkerkse zijde een wereld van verschil. Twee individuele fouten in de eerste helft brachten de ploeg van Theo de Boon halverwege al bijna in geslagen positie. Na een kleine twintig minuten mocht Heukelum-spelmaker Sil van Putten een vrije trap nemen. Doelman Klaas-Jan van Zessen posteerde zijn muur niet goed en kon vervolgens ook het geplaatste schot van Van Putten niet keren: 1-0. Daarna was Meerkerk de weg kwijt. "We waren erg slordig en onzeker", zag De Boon. "Heukelum liet ons het spel maken, maar daar gingen we niet goed mee om." Op slag van rust ging uitgerekend aanvoerder Sander Vink in de fout en scoorde Heukelum via Tim Schwebke de 2-0. Na rust tapte Meerkerk uit een heel ander vat. Met veel druk naar voren was het wachten op doelpunten. Na een kwartier kreeg Ruud Vink alle tijd om die 2-1 te maken. Ondanks grote kansen viel de verdiende gelijkmaker pas tien minuten voor tijd, toen Bart Koomans raak schoot. De zege leek binnen handbereik, maar direct na die gelijkmaker was het Heukelum dat scoorde. Schwebke maakte zijn tweede: 3-2.

Ondanks de nederlaag was de terugkeer van Gijsbert Bruijnes in de basis een lichtpuntje. Na ruim een jaar stond hij voor het eerst weer aan de aftrap. "Heerlijk om terug te zijn", zei Bruijnes. "Al had ik uiteraard graag de drie punten meegenomen."