• De Alblas bleek niet opgewassen tegen de koploper.
• De Alblas bleek niet opgewassen tegen de koploper. Foto: Richard van Hoek

Fors verlies voor De Alblas

papendrecht • De Alblas leed zaterdag een ietwat geflatteerde nederlaag op bezoek bij Drechtstreek. In Papendrecht ging de ploeg van trainer Michel de Raad met 5-1 ten onder.

Beide ploegen startten slordig aan het duel en kansen waren er in het eerste kwartier nauwelijks. Het hobbelige veld maakte het opzetten van vlotte aanvallen daarbij lastig. Verrassend was het dan ook niet dat Drechtstreek na twintig minuten van afstand de leiding nam. De Alblas-doelman Rene de Ruiter was kansloos op een fraaie volley uit de tweede lijn van Randy Kroos.

Overtuigend was het niet wat de koploper liet zien, maar op het half uur vergrootte het de marge wel. Wederom Ruiz stuurde Mark Kunst de diepte in, die zijn geduld bewaarde en de bal rustig onder De Ruiter doorschoof.


Vijf minuten na de thee kwam De Alblas terug in het duel. Goaltjesdief Christiaan Koremans reageerde alert op een afvallende bal en schoot de 2-1 binnen. Drie minuten later lag de bal er aan de andere kant echter alweer in. Ruiz schatte een loopactie van Kroos op waarde, waarna de behendige buitenspeler zijn tweede van de middag binnentikte.

Geflatteerd liepen de blauw-witten in het vervolg ook nog uit naar de 4- en de 5-1. Invaller Haris Brzac kopte binnen op aangeven van Kroos en diezelfde Kroos voltooide in de slotminuut van het duel zijn hattrick, na klungelig verdedigen van De Alblas.

De Raad: "Na de aansluitingstreffer had ik nog wel het idee dat er hier iets te halen viel voor ons, maar na de 3-1 was het klaar. Alleen in goeden doen kunnen wij van iedereen winnen. Zo'n dag hadden we tegen Drechtstreek niet."