• Hakan Tokul claimt een penalty, maar krijgt 'm niet.
• Hakan Tokul claimt een penalty, maar krijgt 'm niet. Foto: Rick den Besten

Code rood voor Hoornaarse derdedivisionist

Lege Paasmand voor SteDoCo

hoornaar • Het Paasweekend heeft SteDoCo geen punten opgeleverd, waardoor de ploeg uit Hoornaar zich nadrukkelijk heeft gemeld in de gevarenzone van de derde divisie. Het is inmiddels code rood voor SteDoCo, want het in punten gelijkstaande ODIN'59 heeft een aanzienlijk beter doelsaldo (-5) dan SteDoCo (-19).

Na de 1-0 nederlaag van zaterdag tegen Quick Boys werd het maandag aan de Groeneweg 1-4 voor Rijnsburgse Boys, dat nog meedoet om de derde plek. De komende wedstrijden moeten de zwarthemden vol aan de bak om het vege lijf te redden, beseft ook trainer Virgil Breetveld.

"We moeten reëel zijn, Rijnsburgs Boys was vandaag kwalitatief beter. Maar ik denk dat de komende tegenstanders niet beter zijn dan wij. In de wedstrijden tegen Capelle, Huizen, Jong Almere City en VVOG moeten minimaal zes punten genoeg zijn voor handhaving. We zijn mentaal erg kwetsbaar, dat is bij de club in de afgelopen vier jaar dat ik hier ben nog nooit zo geweest", overpeinsde de geplaagde oefenmeester, die gekscherend de naam Jomanda noemde als mogelijke hulp. "Ik kan de jongens niet verwijten dat er geen inzet is getoond. Sterker nog, ze hebben alles gegeven en zich tijdens dit zware weekend knap staande gehouden. Maar de koppen gaan te snel naar beneden en er wordt niet naar onze aanwijzingen geluisterd."

Lange halen

De Dordtenaar doelde op de vele lange halen naar voren, terwijl in de directe nabijheid medespelers vrij staan om de bal in ontvangst te nemen. Het vertrouwen is ver te zoeken, zelfs bij een vroege voorsprong. Want na een stief kwartiertje stond de 1-0 op het scorebord. Een voorzet van rechtsback Chris Boom waaide ver voorbij de Rijnsburgse doelman richting Hakan Tokul. Zijn tegenstander Roderik Gielisse zag 'het gevaar' en legde de voorzet met de onderarm dood. Maurice van der Wilt verzilverde het cadeautje vanaf de stip maar wat graag.

Feilloos

Nog geen zeven minuten later was de stand alweer gelijk. Alles ging mis wat er mis kon gaan aan Hoornaars zijde. Maurice van der Wilt en Jesse Wielinga lieten gemakkelijk hun man gaan en Ritchie Steinmann had de naar links uitwijkende Giovialli Serbony beter kunnen laten lopen. Hij besloot de bal te pakken, maar greep de schoenen van de snelle nummer 13. Aanvoerder Wesley Goeman benutte de elfmeter feilloos; 1-1.

Halverwege had Goeman nummer twee in de touwen hangen. De Rijnsburgse captain rondde op afstand een mooie aanval fraai af, waarbij de Hoornaarse verdediging - met zeven man sterk toch goed vertegenwoordigd in het zestienmetergebied - niet ingreep en Steinmann net niet lang genoeg was. Op slag van rust tikte Luke Molkerboer, na een misverstandje met Steinmann, de derde treffer van de club uit de Bollenstreek binnen.

De wedstrijd was na 45 minuten gespeeld. Subtopper Rijnsburgse Boys nam in deel twee flink gas terug en liet de gastheer aan de bal. Meer dan een spaarzame voorzet van Chris Boom, een verdwaald schot van Joran Schröder en een kopbal van Remco Buist leverde het balbezit niet op. In het laatste kwartier counterde Rijnsburg via Jeffrey Jongeneelen voor de statistieken naar 1-4.


Theo Sprong