De invallers  Regga Regales (NL) en Furkan Cetin (LRC) in duel.
De invallers Regga Regales (NL) en Furkan Cetin (LRC) in duel. Foto: Jeroen de Bruin

Druiven zuur voor Lekkerland

leerdam • Na een langdurige voorsprong verloor Nieuw Lekkerland in de slotfase tegen LRC alsnog met 2-1.

Waar Nieuw Lekkerland eind oktober thuis tegen LRC na een achterstand vlak voor tijd nog met 3-2 won, gebeurde nu in Leerdam precies het omgekeerde. Jeroen Wolf opende al na ruim een kwartier de score. Lang leek dat genoeg voor winst. Totdat Thomas Heideman en Rogier Gerritsen laat voor LRC alsnog scoorden.

Voor Nieuw Lekkerland-trainer Ronald Hulsbosch waren de druiven zuur: "Een onverdiende nederlaag. LRC kreeg na rust ondanks een overwicht nul kansen, maar ze maken op het eind wel twee goals. Wij hadden zelf de momenten voor de omschakeling eerder ook veel beter moeten benutten. Een punt was zowel voor handhaving als voor de periode ook al prima geweest, maar nu zitten we voor de periode even in de wachtkamer."

In de 17e minuut werd het 0-1. Jeroen Wolf werd door Niels Brekelmans gelanceerd. Eerst redde LRC-keeper Elroy Vink, maar in de rebound schoot Wolf via de lat alsnog raak: 0-1. Vlak voor rust moest Sjoerd Slob zich geblesseerd door Regga Regales laten vervangen. Met veel inzet streed LRC na de thee voor de gelijkmaker, maar gevaarlijk werd de thuisclub amper. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut onverwachts. Bij een voorzet van Mounir el Ouazizi viel de bal uit de kluts via Gert Jan Stout binnen speelbereik van Thomas Heideman, die met een hakje 1-1 scoorde. Uit een vrije trap van Akram Chentouf kopte Rogier Gerritsen in de 90e minuut zelfs 2-1 in het doel.