• Nicky van Dam (l) was tweemaal trefzeker tegen ZBC'97.
• Nicky van Dam (l) was tweemaal trefzeker tegen ZBC'97. Foto:

Broodnodige driepunter voor HSSC'61 na ruime zege op concurrent ZBC'97

hei- en boeicop • Op Het Plein was er eindelijk weer reden tot juichen. De voorbije weken gaven, na de verliespartijen tegen EBOH en Drechtstreek, geen vrolijke gezichten. Na de 5-0 overwinning op ZBC'97 kon de muziek op 8 en vloeide het bier rijkelijk.

"Een aantal weken geleden hebben we pittige gesprekken gevoerd. De aanwezigheid op de trainingen liet te wensen over en ook de manier waarop werd getraind, zinde me niet", verklaarde HSSC'61-trainer Marten Boverhof na afloop.

"Het was vandaag niet sprankelend, maar we werden wel beloond. Waarbij ik mijn keeper een groot compliment wil geven. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten. De wedstrijden tegen Ameide, Groote Lindt en De Zwerver zijn cruciaal om ons veilig te spelen", blikte Boverhof vooruit.

Zooltjes

Boverhof zal dan waarschijnlijk niet kunnen beschikken over zijn spitsen Johan van Es en Floris Kool. Van Es liep tegen een Zwijndrechtse elleboog op. Kool is al weken uit de running. "Maar de kraan is gedicht, de komende weken de plas nog opdweilen en dan ben ik er weer bij", lachte de Heicopse goaltjesdief. "Ik heb nu zooltjes, waardoor ik beter loop en waardoor ook mijn heup minder pijn zal doen."

Overigens werd Kool niet echt gemist tegen ZBC'97. Al na vijf minuten had Nicky van Dam de 1-0 op het scorebord gezet. HSSC'61 zat op rozen na de rake schuiver van de veel scorende middenvelder. De matige pot voetbal, met veel balverlies over en weer, kantelde halverwege de eerste helft. Met afstandsschoten werd de Zwijndrechtse fusieclub gevaarlijk. Met dank aan doelman Niek de Vos haalde HSSC'61 ongeschonden de thee.

Gebroken neus

De herstart van de thuisploeg was voortreffelijk. Johan van Es veroverde iets over de middellijn de bal en stuurde Lucas van Dam de diepte in, die behendig een aantal tegenstanders omspeelde en de marge verdubbelde; 2-0. Van Es moest niet veel later met waarschijnlijk een gebroken neus het veld ruimen, Jari Aantjes verving hem.

Om zeep

Het elftal van Boverhof werd er niet slechter van. De - net als het hele elftal - hardwerkende Bas Scheenhart hielp drie kansen om zeep. De wedstrijd bleef dus onbedoeld spannend, want een Zwijndrechtse aansluittreffer had zomaar de ommekeer kunnen betekenen.

Maar zover kwam het niet. Een cadeautje in de vorm van een komische vangbal van Auassar werd door Nicky van Dam vanaf elf meter uitgepakt. Niet veel later scoorden Arwin van Soest en Lucas van Dam de toch wel geflatteerde vierde en vijfde goal.

Theo Sprong