• Donderdag was er de traditionele kooravond, met deze keer het Inspire2livechoir.
• Donderdag was er de traditionele kooravond, met deze keer het Inspire2livechoir. Foto: Geurt Mouthaan

85.272,81 euro voor strijd tegen kanker

oud-alblas • De tweejaarlijkse Hans den Ouden Marathon in Oud-Alblas bracht afgelopen week 85.272,81 euro op voor KWF Kankerbestrijding.

'Wat zijn we hier ongelooflijk dankbaar voor', reageert de organiserende commissie op de eigen Facebookpagina. De Hans den Ouden Marathon vond donderdag, vrijdag en zaterdag plaats, met onder meer twee Hollandse feestavonden, een kindermiddag en een demonstratie van tractorpullingteam Simply Green.

Zaterdagochtend was er 't Rondje van Alblas, waarbij de deelnemers vijf of tien kilometer wandelend, rennend of fietsend aflegden. Een bijzondere bijdrage kwam er overigens van het Navigate North Team Alblasserwaard, dat maar liefst 10.000 euro bijdroeg aan het eindresultaat. "Ik heb er maar één woord voor: super", stelt Hans den Ouden. "Alles is voortreffelijk gelopen. Iedereen heeft zich voorbeeldig gedragen, de beveiliging heeft niets hoeven te doen. Het was een indrukwekkend en geweldig evenement."

De inwoner van Oud-Alblas, initatiefnemer en naamgever van het evenement, noemt met name het weer. "Daar hebben we het ontzettend mee getroffen, vooral voor de buitenactiviteiten. Veel belangstellenden kwamen af op Simply Green en er was ook een groot aantal deelnemers aan 't Rondje van Alblas. Als ze terugkwamen, vroeg ik ze hoe ze het gevonden hadden en iedereen vond het prachtig."

Onvoorstelbaar

Nog een succesnummer was de piratenshow die Van Hoorne Entertainment zaterdagmiddag verzorgde. "Daar kwamen heel veel kinderen op af, echt onvoorstelbaar. En zaterdagavond was helemaal geweldig. Geld dat op het podium wordt gegooid of in mijn handen gedrukt; alle aanwezigen hadden een fantastische feestavond, maar ze kwamen maar voor één doel: KWF Kankerbestrijding. Ik ben ongelooflijk blij met deze opbrengst. Bij gezondheid hopen we de Marathon over twee jaar weer te houden."

Geurt Mouthaan