• Michel Rip en Angéle Minnaard in 't Pakhuys.
• Michel Rip en Angéle Minnaard in 't Pakhuys. Foto: Geurt Mouthaan

't Pakhuys: drogisterij, koffie en thee

bleskensgraaf • Met drogisterij & proeverij 't Pakhuys is Bleskensgraaf vanaf zaterdag 1 april een bijzondere winkel rijker. Naast drogisterij-artikelen verkopen Angèle Minnaard en Michel Rip biologische koffie en verse thee én hebben ze een pasfotoservice. Vrijdag 31 maart is er van 19.00 tot 21.00 uur een 'open winkel' voor genodigden, zaterdag 1 april is de opening om 10.00 uur voor belangstellenden.

Het is op 1 april exact vijf jaar geleden dat het echtpaar Noordergraaf hun drogisterij in Bleskensgraaf dichtdeed. "We hebben meerdere gesprekken met hen gehad", vertellen Angèle en Michel. "Zij zijn hier heel enthousiast over. We vinden het een grote eer dat we van hen één van de oude weegschalen krijgen; die krijgt een mooie plek in 't Pakhuys." Het is ook alweer enkele jaren geleden dat het Bleskensgraafse stel het besluit nam hun droom een eigen winkel te beginnen in daden om te zetten. "We vroegen ons af: wat missen we hier? Dat was een drogisterij", blikt Angèle terug. En Michel: "Maar met alleen een drogisterij zouden we een te smalle basis hebben. Vandaar dat we dat hebben uitgebreid met een selectie van biologische koffie en verse thee." Niet zo vreemd, gezien het feit dat hij werkt bij koffiegigant Nestlé. Aan een tafeltje kan de koffie of thee ook direct gedronken worden. "Ideaal voor dagjesmensen die hier voorbij komen. En het gaat niet alleen om de koffie en thee, maar ook om de beleving die wij bieden."
Alle producten, van voedingssupplementen tot make-up, hebben een 'groen' karakter. "We verkopen biologische artikelen, op natuurlijke basis. Middeltjes die vroeger tegen kwalen werden gebruikt, werken nog steeds." Zeker zo belangrijk bij 't Pakhuys: de tijd nemen voor klanten. "Service en kwaliteit, betrouwbaar en persoonlijk advies geven, dat doen wij nog."
Last but not least: achterin de winkel staat een opstelling klaar om pasfoto's voor officiële documenten te maken. "Een heel breed aanbod, inderdaad", glimlacht Michel. "Daarom hebben we onze winkel ook 't Pakhuys genoemd. Bij ons is heel veel mogelijk!" De openingstijden: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur, dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.


q www.hetpakhuys-bleskensgraaf.nl