• De startende ondernemers grepen graag de kans om op de Fenexpo te staan.
• De startende ondernemers grepen graag de kans om op de Fenexpo te staan. Foto: Geurt Mouthaan

Rabo biedt starters podium op Fenexpo

gorinchem • Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden gebruikt de eigen stand op de Fenexpo Businessdagen in Gorinchem om negen startende ondernemers een podium te bieden. Op 11, 12 en 13 april krijgen ze in de Evenementenhal de kans om te netwerken en hun naamsbekendheid te vergroten.

Een kans die het negental met beide handen aangreep. "Daar hoefde ik niet over na te denken", knikt Wouter Slob uit Giessenburg. Hij begon eind vorig jaar met Vertisign, gespecialiseerd in stadstuinbouw. "Het is een ideale gelegenheid om te werken aan mijn naamsbekendheid. Nee, ik heb nog nooit op een beurs gestaan, maar ik geloof heel erg in het product dat ik verkoop. Ik kijk ernaar uit."

De ondernemers kwamen vrijdag bij elkaar in het kantoor van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden in Gorinchem voor een korte voorbereidingsochtend op de beurs. "Wij vinden het tien keer leuker dat jullie er staan, dan dat wij onszelf naar voren schuiven", stelt Annemieke Leentvaar, manager mkb van de Rabobank. Eén van de starters haakt daarop in. "Mijn ervaring op een beurs is dat het heel goed werkt als je je eigen relaties verwijst naar collega-ondernemers. Het werkt beter als iemand anders jou aanbeveelt, dan dat je dat zelf doet."

Kaasmaken

De stand van de Rabobank wordt elke dag door drie van de negen deelnemers ingenomen. Het gaat daarbij om Flex Impuls, MKB-personeel, Eigen-wijs Communicatie en PR, De Vitamine Kantine, Vertisign, Nathalie Leenen, DeVida, Be Like Water Consulting en Booij Kaasmakers. Zij brengen een divers aanbod mee, van personeelsdiensten tot kaasmaken. Die laatste specialiteit wordt vertegenwoordigd door Marijke Booij van Booij Kaasmakers uit Streefkerk. "Ik heb wel vaker op beurzen gestaan, maar nog niet op de Fenexpo. Voor de business-to-businessmarkt bieden we onder meer relatiegeschenken aan. En ons bedrijf is bij veel mensen in de streek wel bekend, maar er zijn nog genoeg ondernemers die ons nog niet kennen. Marketing en communicatie worden steeds belangrijker om op te vallen. Een face-to-face gesprek vind ik nog steeds één van de prettigste middelen om te netwerken en daarvoor is een beurs als de Fenexpo perfect."

Mirjam Blankesteijn van DeVida uit Hoornaar, dat zich richt op (financieel) advies bij echtscheiding en de afhandeling van nalatenschappen, kijkt ook uit naar de Fenexpo Businessdagen. "Voor mij is het de eerste keer dat ik op een beurs sta, dus ik vind het wel een uitdaging. Ik verwacht niet direct klanten binnen te halen; voor mij komt netwerken op de eerste plaats. Naamsbekendheid bij bijvoorbeeld advocaten en notarissen is van groot belang, zodat we over en weer elkaar kunnen aanbevelen."


Geurt Mouthaan