Zure voetbalmiddag voor Streefkerk

tienhoven • Streefkerk was de betere partij op sportpark Meihoven, maar toen Pieter van den Berg met rood moest vertrekken kantelde de wedstrijd. Het door blessures geplaagde Ameide rechtte de rug en stelde in de slotminuten de driepunter veilig.

"We zijn er ingenaaid", aldus Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen na afloop. "De eerste helft waren we veel beter, veel balbezit en ook genoeg kansen. We vergaten alleen te scoren en ook vandaag misten we weer die koelbloedigheid voor de goal. Na rust kwam Ameide beter in haar spel."

'Noodrem'

Zeker toen Pieter van den Berg in duel met Perry Huffels, volgens de scheidsrechter van dienst, aan de noodrem moest trekken. "Ook supporters van de tegenstander vonden het geen overtreding. Vervolgens werd ons een penalty onthouden en viel in de 88e minuut de 1-0. Een dure middag, want volgende week mis ik tegen De Alblas Pieter en ook Lennert de Vries, die geel pakte", baalde Van Gastelen.

Iets verderop genoot Gert-Jan Westerhout met volle teugen. "Tegen IFC en De Zwerver verdienden we een punt, vandaag winnen we en was een gelijkspel terecht geweest. Maar de tweede helft speelden we naar onze kantine toe. Het terras zat met het lekkere weer goed vol, dat scheelt altijd."

Pinchhitter

De noodgedwongen weer van stal gehaalde Leroy Franken strooide met de ene na de andere dieptebal. Een daarvan bereikte pinchhitter Tom de Kruijk, die vlak voor tijd de punten op Meihoven hield.