• Nieuw-Lekkerland ging kopje onder tegen Kloetinge.
• Nieuw-Lekkerland ging kopje onder tegen Kloetinge. Foto: Richard van Hoek

Nw-Lekkerland schiet tekort

nieuw-lekkerland • De vliegende 'periodestart' van Nieuw-Lekkerland heeft zaterdag geen vervolg gekregen. Thuis tegen 1C-titelkandidaat Kloetinge verloor de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch met 1-2.

Een onnodige nederlaag gezien de vele scoringskansen die de thuisclub kreeg in de begin- en slotfase. De Hulsbosch-elf startte uitstekend en verscheen in de eerste tien minuten meteen al drie keer vrij voor het doel van Kloetinge-keeper Matthew Lentink. In de achtste minuut maaide Jeroen Wolf over de bal heen na in stelling te zijn gebracht door zijn collega-spits Sjoerd Slob. Een minuut later verscheen Slob vrij voor de keeper na dom balverlies aan Zeeuwse kant. Slob's schot smoorde op het lichaam van Lentink. Honderdtwintig tellen later was het wél raak. Rechtshalf Wesley Ebbers trok door naar de achterlijn en liet bij de tweede paal een puntgave voorzet landen op het hoofd van Jeroen Wolf. Die knikte simpel raak de in de rechterbovenhoek.

Een goede reden om door te drukken tegen de op dat moment 'zoekende Zeeuwen'. "Maar dat gebeurde helaas niet", bezag Hulsbosch de terugtrekkende beweging zijn team. "De afstanden tussen ons middenveld en onze aanvallers werd simpelweg te groot. Mede daardoor kon Kloetinge terug in de wedstrijd komen. In de 17e minuut lieten de gasten de 1-1 noteren, een weergaloze uithaal van de veelvuldig mee naar voren trekkende verdediger Julius Bliek; hij nam een harde halfhoge voorzet vanaf rechts ineens op zijn wreef. In de 76e minuut kreeg Lekkerland weer een teleurstelling te slikken toen Daan Esser in de 76e minuut met een lage schuiver de 1-2 wist aan te tekenen.