• SteDoCo knokte zich naar een gelijkspel in HI Ambacht.
• SteDoCo knokte zich naar een gelijkspel in HI Ambacht. Foto:

Kostbaar en onverwacht bonuspunt SteDoCo bij subtopper ASWH

hendrik ido ambacht • In de slotminuten pikte SteDoCo op sportpark Schildman nog sneaky een puntje mee. De al in de eerste helft - voor de geblesseerde Joran Schröder - prima ingevallen Maurice van der Wilt maakte de verre van verdiende, maar wel fraaie, gelijkmaker.

"Dit is een gestolen punt, waar we geen enkel recht op hebben", aldus SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop. "Dit was een van onze mindere wedstrijden. Al na zes minuten kon de tactiek in de prullenbak. Bij een ingooi stonden tien man van ons in het strafschopgebied. Een tegenstander kon de bal doorkoppen naar een wel een erg vrijstaande middenvelder. Hier word je als trainer doodziek van. Voor mij een compleet raadsel." Breetveld verbaasde zich ook over het niet nakomen van de vooraf gemaakte afspraken. "We bleven uit de duels, terwijl we de punten hard nodig hebben. Dat moet tegen ODIN'59 en Rijnvogels anders."

Muur

Gelijk had de na dit seizoen vertrekkende coach. Zonder de geschorste Shelton Martis (zijn onschuld werd bewezen, maar de KNVB weigert bij amateurwedstrijden op basis van tv-beelden rode kaarten te seponeren - TS) stond SteDoCo direct met de rug tegen de muur. Met een 1-0 achterstand in minuut zeven. Derde Divisie-topscorer Peter de Lange kopte een verre ingooi naar de ongedekte Jesper van den Bosch, die met het vroege buitenkansje wel raad wist.

ASWH hield de druk erop en was het wachten op de tweede Ambachtse treffer. Maar die viel niet, ook niet op slag van rust. Eerst kopte Jordey van Dam een bal uit de kruising en niet veel later liepen doelman Steinmann en Kalpoe elkaar in de weg. Het boogballetje van Olijfveld viel voor SteDoCo aan de goede kant van de paal.

Na rust bepaalde ASWH, zonder zich overmatig in te spannen, opnieuw het wedstrijdbeeld. Maar de thuisploeg kwam niet veel verder dan een bal op de lat. Met Giovano Gödeken voor Jordey van Dam kwam er iets meer creativiteit in het Hoornaarse spel. Niet dat SteDoCo beter ging voetballen, maar de Alblasserwaarders speelden wel meer van de eigen goal. De mislukte kopbal van Gino Boers had ASWH kunnen waarschuwen.

Raak

De tweede serieuze Hoornaarse doelpoging was namelijk wel raak. "Een voorzet door het midden kwam voor mijn, niet sterke, rechterbeen. En ik raakte de bal daarom met buitenkant links. Samen met een aantal spelers had ook ik het gevoel dat de volle buit er in zat. Op aanraden van de trainer drukten we niet door en koesterden we het belangrijke punt", lachte doelpuntenmaker Van der Wilt.


Theo Sprong