• Hardinxveld en SV Meerkerk hielden elkaar in evenwicht (1-1).
• Hardinxveld en SV Meerkerk hielden elkaar in evenwicht (1-1). Foto:

Met 1-1 gelijkspel wordt Hardinxveld op afstand gehouden

SV Meerkerk kijkt naar top 5 in 2F

hardinxveld • Een typisch duel met twee gezichten ontvouwde zich aan de Sluisweg in Hardinxveld. Door de wind waren de gastheren in de eerste helft de bovenliggende partij en na rust hadden de bezoekers het overwicht. "De wind was allesbepalend, ja", beaamde SV Meerkerk-aanvoerder Sander Vink. "Voetballend konden we het voor de thee niet opbrengen. Na de helftwisseling kwamen zij er juist niet meer uit. Al met al een prima resultaat voor ons."

Vink zorgde er met zijn ploeg namelijk voor dat door dit gelijkspel Hardinxveld op afstand bleef. De geelhemden moesten even opletten, maar hebben inmiddels de degradatiestreep op een geruststellende afstand gezet. Reden voor trainer Theo de Boon om direct weer naar boven te kijken. "Het staat allemaal kort op elkaar en de doelstelling was om de top vijf te halen. Daar gaan we nu vol voor in de laatste fase van de competitie." Zijn ploeg staat op dit moment zevende en met een wedstrijd minder op vier punten van die top vijf.

Slap

De remise had dus nog wel wat voeten in aarde, want in de eerste helft zag De Boon dat zijn ploeg er niks van bakte. "We verloren alle duels en waren veel te slap. Met de wind tegen hadden we compact moeten spelen, maar in plaats daarvan hielden we de afstanden te groot."

De eerste kans was nog wel voor de bezoekers, maar in de tweede minuut raakte Wilmar van Bruggen de bal compleet verkeerd. Daarna zorgde Hardinxveld voor veel druk en kwam terecht op een 1-0 voorsprong toen Niels Nomen een vrije trap van Umut Takac prachtig met het hoofd verlengde. Het noopte De Boon tot een vroege ingreep.

"Het lag niet aan Mechiel van Zessen, maar ik moest een tactische ingreep doen", legde de oefenmeester uit. "Dus ik wisselde de middenvelder voor de meer aanvallende Floren Streefkerk om meer ruimte te creëren."

Ondertussen mocht SV Meerkerk blij zijn dat Hardinxveld de voorsprong niet vergrootte. Zo kreeg Nick van der Woude met een gelukje de bal mee en ging zijn inzet via doelman Klaas-Jan van Zessen nipt naast.

Prachtige pass

Het tweede bedrijf bracht, door de wind gedragen, meer opportunisme in het spel van de geelhemden. Dat mondde na twintig minuten uit in een prachtige pass van Theo van Zessen die daarmee Bart Koomans lanceerde. De aanvaller werd vervolgens neergelegd door Marc Vogel en de bal ging op de stip. Een kolfje naar de hand van Youri van Blanken: 1-1.

Het was inmiddels overduidelijk dat Hardinxveld geen gevaar meer zou stichten en de vraag was of SV Meerkerk de wedstrijd nog naar zich toe zou trekken. In het laatste kwartier was De Boon-elf vooral gevaarlijk vanuit hoekschoppen en vrije trappen vanaf de zijkant.

Thijs van Klij kopte van dichtbij over Koomans kwam voor leeg doel een paar centimeter te kort om de bal binnen te werken. In blessuretijd zag David Versluis zijn schot vanaf een meter of acht gekeerd worden door een Hardinxvelds been.

"Ook in de tweede helft voetbalden we niet goed", oordeelde De Boon. "Maar we hebben wel aardige kansen gecreëerd en zorgden in het laatste kwartier voor spektakel voor het doel."