VC WIK thuis al meer dan jaar ongeslagen

regio • De vrouwenhoofdmacht van tweededivisionist VC WIK is thuis al 53 weken ongeslagen. Ook voor Leython DC viel er weinig te halen in De Reiger: 3-1.

Zonder de geblesseerde Martine de Graaf en Carine Donkers zette Judith Otten meteen de toon voor VC WIK. Elk poging van de tegenstander om te imponeren werd meteen door de thuisploeg geëlimineerd: 25-18. De tweede set was zelfs een walk-over: 25-11. Toch kwam de wedstrijd weer open te liggen. VC WIK had in deel drie geen antwoord op de service en het tactische spel van Leython (17-25). Verder puntverlies werd voorkomen door de Groot-Ammerse volleybalsters (25-18), die nog altijd tegen een gat van zes punten aankijken ten opzichte van koploper VollinGo.

Vedo'70

De vrouwenhoofdmacht van Vedo'70 was met 3-1 te sterk voor het laaggeklasseerde Minerva. De wedstrijd kende een spannend verloop. De Hoornaarse volleybalsters pakten via 25-22, 25-22 en 25-21 een 3-0 voorsprong. In de tweede set moest een achterstand worden goedgemaakt. Dat lukte vooral via de service van Dieke Roos en het aanvalsspel van Ranka Dekker. Het bonuspunt bleef uit, want de vierde set ging met 18-25 naar Minerva.

Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport heeft, net als vorig jaar, uit handen van de Nevobo de Jaap van Kasteeltrofee voor de beste jeugdopleiding van Nederland in ontvangst mogen nemen. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens de finaleronde van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen, waarbij maar liefst drie Sliedrechtse teams Nederlands Kampioen werden. Er zijn in totaal acht nationale titels te vergeven. Sliedrecht Sport was één van de drie verenigingen die nog in zes categorieën opgingen voor de titel. Jongens A, Jongens B en Jongens C pakten de nationale titel. Jongens D verloor de finale, Meisjes C werd vijfde en meisjes B zevende. De overall goede prestaties waren wel goed voor de Jaap van Kasteeltrofee. Het is de vierde keer dat Sliedrecht Sport deze prijs ontvangt. Eerder gebeurde dat in 2003, 2005 en 2016.