Dapper VVAC geen partij voor sterk Drechtstreek

ottoland • Een wedstrijdbespreking hield Drechtstreek-coach Miguel Munoz dit keer niet. In plaats daarvan schreef hij de uitslag van FC Dordrecht - VVV op het bord.

VVV dacht ongetwijfeld de drie punten mee te nemen van de Krommedijk, zo hield Munoz zijn mannen voor. "Maar de kampioenskandidaat ging er met boter en suiker in. Dat mocht ons zaterdag tegen VVAC niet gebeuren!" De mededeling op het bord had de gewenste uitwerking op de Drechtstreek-spelers, getuige de zakelijke 0-3 zege op het al bijna gedegradeerde VVAC. Randy Kroos zorgde voor rust voor de 0-1. Direct na de pauze maakte Joey Hakkesteeg al na 18 seconden een einde aan eventueel nog levende aspiraties van de Ottolanders. In de slotfase werd het nog 0-3 door een van richting veranderde vrije trap van Damien Vereecken.

"Er viel voor ons niet veel te halen", bezag VVAC-trainer Mark Weel het duel. "Drechtstreek beschikt simpelweg over betere spelers. Toch ben ik tevreden. Zelfs trots. Ik heb veel respect voor mijn spelersgroep die ondanks veel tegenslag en een lage klassering met een prima instelling zijn wedstrijden speelt. Ik ben dan ook met veel plezier trainer bij deze club. Wonderen zullen we niet verrichten, dat is duidelijk. Maar we gaan hier op zeker wél het plezier in voetbal vasthouden. Dat is mijn voornaamste opdracht: de spirit er in houden."

Drechtstreek op zijn beurt heeft andere zaken aan zijn hoofd. "We hebben vandaag weer een horde genomen op weg naar - hopelijk- het kampioenschap", aldus Miguel Munoz. "En nu op naar de volgende opdracht: HSSC'61 thuis."