Meer bedrijfswagens over de Voorstraat

Verontwaardiging over Den Hartog

groot-ammers • Den Hartog Olie in Groot-Ammers heeft van de provincie toestemming gekregen om vaker bedrijfswagens over de Voorstraat te laten rijden. Inwoners zijn verontwaardigd en raadsleden willen uitleg.

Den Hartog is leverancier van motorbrandstoffen en smeermiddelen en heeft een vestiging aan de Haven. Arco Bikker van Gemeentebelangen Molenwaard (GBM): "De provincie heeft toestemming gegeven om 25 procent meer verkeersbewegingen te hebben. Terwijl de infrastructuur op Sluis en de Voorstraat al een drama was. Aan de ene kant zegt de provincie dat er geen geld is voor maatregelen, aan de andere kant verleent de provincie wel toestemming aan Den Hartog."

Veiligheid

"Wij zijn als lokale politici niet in kennis gesteld van de aanvraag van Den Hartog", vertelt Joke Stravers van GBM. "Sinds november vorig jaar beslist de provincie over dit soort vergunningen. Maar de structuurvisie van Molenwaard zegt dat dit soort bedrijven eigenlijk niet in woonkernen thuishoort en zeker niet moet uitbreiden. Gezien de ligging in de kern van het dorp en de verkeersproblematiek op de Voorstraat is uitbreiding niet in het belang van de veiligheid van de inwoners van Groot-Ammers."

Wethouder Frank Meerkerk: "De provincie is bevoegd gezag en toetst vooral op milieutechnische aspecten - akoestiek en trillingen bijvoorbeeld - en veiligheid. De provincie heeft geen juridisch kader om extra vervoersbewegingen niet toe te staan."

Vragen

De gemeente heeft bij deze vergunningaanvraag een adviserende rol. "We zijn op het verkeerde been gezet, waarschijnlijk niet bewust. Het leek te gaan om een vergunning voor vervoer over water. Wij hebben daar vragen over gesteld. Uit de antwoorden bleek dat het ook ging over een uitbreiding van vrachtwagenbewegingen. De vragen die wij daarover aan de provincie hebben gesteld, zijn nog niet goed beantwoord. We hebben aangegeven dat we bij het verdere proces betrokken willen zijn. Ook hebben we pro forma een zienswijze ingediend, zodat we later eventueel bezwaar kunnen maken."

Gevaarlijk

Dat bewoners van de Voorstraat en Sluis vragen hebben bij meer verkeersbewegingen, begrijpt Meerkerk. Wel relativeert hij de impact van de vergunning op het verkeersprobleem.
"Ze hadden een vergunning voor ongeveer dertig verkeersbewegingen en gaan nu naar veertig. Op een totaal van een paar duizend verkeersbewegingen, is dat fractioneel. Maar ik wil de vergunningsuitbreiding van Den Hartog niet bagatelliseren. Het is een in potentie gevaarlijk bedrijf in de buurt van woningen. Dat heeft de aandacht nodig van de provincie en de gemeente. De discussie die we moeten voeren is: willen we op de lange termijn zo'n bedrijf faciliteren op die plek?" Meerkerk brengt op 15 maart een bezoek aan Den Hartog en ook raadsleden gaan deze maand op visite bij het bedrijf. "Om te praten over de problematiek. We willen kijken naar alternatieve aanrijroutes en het extensiever benutten van de locatie. Wel is het zo: bewoners hebben last van verkeer, maar dat zou niet opgelost zijn als Den Hartog weg zou gaan. We moeten met elkaar een oplossing zoeken, daar hebben alle partijen baat bij."

Anne Marie Hoekstra