Kampioenschap ver weg voor VC WIK

groot-ammers/meerkerk • Voor de vrouwenhoofdmacht van tweededivisionist VC WIK lijkt de 'nacompetitie' het hoogst haalbare na de 3-1 nederlaag tegen VCN 2.

De Groot-Ammerse runner-up ging hard onderuit tegen de nummer 3. Het werd in Capelle a/d IJssel 3-1.

VC WIK, spelend zonder Carine Donkers die door haar enkel was gegaan, begon vlijmscherp. Met veel servicedruk zat de eerste set in no time in de tas: 14-25. Die lijn kon tot 9-18 (!) in de tweede set worden doorgetrokken. Daarna ging het mis. Aan Groot-Ammerse kant sloeg, zoals eerder dit seizoen ook al een paar keer gebeurde, de onzekerheid toe en kon de oplossing niet worden gevonden. Een nederlaag viel dan ook niet te ontkomen: 28-26, 25-22 en 25-15.

De mannenhoofdmacht van VC WIK was kansloos tegen nummer 2 VCN. De Ammerse volleyballers werden met 4-0 afgedroogd (25-17, 25-17, 25-17 en 25-19) en zijn in de eerste divisie gezakt naar de negende plaats.

VC WIK heeft de top-5 echter al gehad en het resterende programma biedt dus volop kansen. Om te beginnen komende zaterdag tegen Velo, dat evenveel punten heeft, maar een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Bij WIK is Niels van Andel terug van weggeweest en zit ook de rentree van Chris Kooijman er aan te komen.

Volley Meerkerk'95

Tweededivisionist Volley Meerkerk'95 pakte verrassend de volle winst tegen nummer drie Hands Up. Het werd 0-4 in Berlicum: 21-25, 17-25, 12-25 en 17-25.

Ondanks de flinke personele problemen lukte vrijwel alles aan Meerkerkse kant, waar invalster Ilona Nieuwkoop uitblonk. De pass lag, mede dankzij libero Margreet Wigmans, perfect waardoor het spel gevarieerd was. Hands Up had er geen antwoord op. Vooral Renate Ouderkerk en Anouschka Doedijns scoorden er vrolijk op los. De volle vijf punten gingen dan ook mee naar Meerkerk, dat van de negende naar de zesde plaats steeg.