• De flyers van het CPJ-toneelstuk.
• De flyers van het CPJ-toneelstuk. Foto:

CPJ: 'Voor eeuwig trouw aan Oranje'

molenwaard • CPJ Zuid-West brengt in maart op diverse plekken in de gemeente Molenwaard het toneelstuk 'Voor eeuwig trouw aan Oranje' op de planken.

Bijzonder is dat het stuk deze keer geschreven is door mede-regisseur Ben de Hoop uit Brandwijk en plaatsgenoot Gerjan de Vries. "Wij zijn geïnspireerd door de plaatselijke oranjeverenigingen in Molenwaard en het stuk levert dan ook voor iedereen herkenbare situaties en leuke typetjes op. Ook de locaties zijn voor de bezoekers heel herkenbaar."

De andere regisseur, Arjen van Zessen, is daarnaast de bedenker en (mede)bouwer van een bijzonder decor. "Al met al is het een uniek toneelstuk, gespeeld door jong talent uit de regio dat je zeker niet mag missen."

Toneelspelers

Dat jonge talent wordt gevormd door de toneelspelers Arno Blok, Chinouk van Genderen, Eline Geluk, Geert den Ouden, Gerwin van Muijlwijk, Hannah Wemmers, Julian Stijsiger, Laura Reijm en Wouter van den Berg. Een deel van hen heeft al de nodige ervaringen, anderen komen voor de eerste keer op de planken bij het CPJ-toneel.

Speeldata

De uitvoeringen van 'Voor eeuwig trouw aan Oranje' zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart in Trefpunt te Oud-Alblas, op vrijdag 24 maart in De Spil in Bleskensgraaf en op zaterdag 1 april in De Vijf Lelies in Streefkerk.

De toegangsprijs is 8 euro. Kinderen tot en met 14 jaar en leden betalen 4 euro. De aanvang is steeds 19.45 uur, de deuren gaan een half uur eerder open.