Streefkerk gebruikt VVAC als speelbal

ottoland • Streefkerk won op De Put met liefst 4-0 van VVAC. De gastheren legden de bezoekers geen strobreed in de weg in hun zoektocht naar de driepunter. De Strevelanders staan hierdoor weer wat steviger in het linkerrijtje.

"Het was vandaag een walk-over", zag Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen. "Het krachtsverschil was simpelweg te groot en af en toe waren wij naar mijn zin zelfs nog iets te slordig. Maar uiteraard ben ik wel tevreden met hoe we voetballen. We speelden heel dominant en VVAC heeft geen kans gecreëerd."

Op de andere bank zat men er verslagen bij. "Ik weet niet wat ik moet zeggen", klonk het bij leider Wilko Kortleve. "De jongens schaamden zich na afloop in de kleedkamer voor wat ze op de mat hebben gelegd. Het lijkt een mentaal verhaald. Het verlies tegen SC Everstein zorgde namelijk voor een flinke knauw."

Panenka

Streefkerk scoorde viermaal, maar daar had het gezien de kansen niet bij hoeven blijven. Amel de Jong opende na een kwartier de score. Vanaf de stip schoot Christiaan de Jong raak, waarna Lennert de Vries ook nog op de lat kopte. In de tweede helft kopte Joey van der Vlist wel raak en via opnieuw een strafschop - ditmaal een Panenka - zorgde Christiaan de Jong voor de eindstand.

"We zijn na de winterstop nog ongeslagen", wist Van Gastelen. "Maar er komt nu wel een zware serie aan." Voor VVAC zijn de druiven zuur. "Het wordt een hels karwei om de nacompetitie nog te halen", stelde Kortleve.