Ruim een ton voor rotonde bij Goudriaan

molenwaard • Molenwaard gaat 125.000 euro meebetalen voor de aanleg van een rotonde op de kruising N216 met de Smoutjesweg in Goudriaan.

De provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Molenwaard en het Waterschap Rivierenland gevraagd om een bijdrage voor de verkeersmaatregel. Ook de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden betaalt mee (16.000 euro) en zelfs de klankbordgroep Goudriaan draagt bij: 3.000 euro, het jaarbudget van de groep.

Dat laatste zorgde dinsdagavond voor kritiek uit de raad. Eric Spaans (PvdA): "Wij denken niet dat de klankbordgroep mee moet betalen aan projecten die op de gemeentebegroting moeten staan. En het is ergerniswekkend dat de provincie niet alles betaalt."

Irritatie

Wethouder Cees Boender: "Wat de klankbordgroep betreft: samen denken, samen doen, was de gedachte. Voor de provincie was deze participatie de aanleiding om positief te reageren." Spaans, geïrriteerd: "Dus we moeten maar een amendement maken?" Boender: "Daar ga ik niet over." Spaans hield vol: "U kunt toch gewoon zeggen of u 3.000 euro extra wilt betalen? Ik vind dat de gemeente de vraag niet aan de klankbordgroep had moeten stellen. Ik stel voor om onze bijdrage te verhogen van 125.000 euro naar 128.000 euro."

Arco Bikker (GBM): "Dat zou ik afraden. De klankbordgroep heeft drie speerpunten. Voor 3.000 euro behalen ze er al één." Harry Stam (CU) opperde: "Je zou kunnen vragen of de gemeentelijke bijdrage voor de klankbordgroep verhoogd kan worden." Alleen de VVD wilde de PvdA steunen. Burgemeester Dirk van der Borg concludeerde: "Er is onvoldoende steun voor een amendement." Niet elke Goudrianer is blij met de komst van een rotonde. Nico Muilwijk woont tegenover de kruising en maakte dinsdag gebruik van het inspreekrecht. "Mijn huis wordt nagenoeg onverkoopbaar, door naar binnen schijnende koplampen, het afremmen en optrekken van zwaar verkeer en een toename van fijnstof." Meer op: www.hetkontakt.nl.