• Jordy krijgt tijd om te groeien met Smash-on.com.
• Jordy krijgt tijd om te groeien met Smash-on.com. Foto: Anne Marie Hoekstra

Jordy wil netwerk jonge ondernemers

hoogblokland • Hij is nog maar 22 en start per 1 maart als zelfstandig ondernemer; Jordy van Goolen uit Hoogblokland wil eigen baas zijn. Ook zoekt hij andere jonge ondernemers om mee te sparren.

Nog ongeveer een week moet hij zijn drukke zelfstandige werkzaamheden combineren met werk voor een baas. Daarna kan hij zich helemaal storten op Smash-on.com, waar hij onder andere websites ontwerpt. "Ik werk nu nog drie dagen per week voor een baas, maar red het niet meer om mijn eigen werk te doen in twee dagen en de avonduren. Ik kan zo niet groeien." Jordy deed de opleiding interactieve vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht.

Horlogemerk

De Hoogbloklandse (web)designer is aangestoken door zijn familie. Zijn vader Jeroen, moeder Lotty en zijn ooms Stefan en Remon zijn ook ondernemers. "Mijn oom Remon runde een partycentrum, mijn oom Stefan runt het sierradenmerk iXXXi, mijn vader is uitvinder en mijn moeder heeft een administratiebureau. Mijn familie zegt: je woont nu nog bij je ouders, zet nu de stap."

Wat trekt hem? "Ondernemen is uitdagend en brengt risico's met zich mee. Het klinkt raar, maar dat maakt het juist leuk. Het is een sport om de risico's zo klein mogelijk te houden. Je moet op de juiste manier investeren, je naamsbekendheid vergroten en meer opdrachten binnenhalen. Ik ben begonnen met het gebruik van social media, daar had ik steeds de tijd niet voor. Ook wil ik naar netwerkbijeenkomsten gaan en mijn site optimaliseren zodat de vindbaarheid via Google verbetert."

Vrijheid

Bij het werken voor een baas miste Jordy de uitdaging. "En als ondernemer heb je net even wat meer vrijheid, als is dat aan het begin niet aan de orde. Je moet eerst zorgen dat je je onderneming op orde hebt, dat het bedrijf gezond is."

Om ideeën uit te wisselen en elkaar te versterken zou Jordy graag een netwerk opbouwen van jonge ondernemers. "Ik merk dat heel wat jongeren voor zichzelf beginnen. Er zijn erbij die zeggen: ik wil die uitdaging aangaan, maar weet niet hoe het moet. Ik dacht: misschien kunnen we elkaar helpen. Ik moet eerst mijn eigen bedrijf op orde hebben. Zodra dat gelukt is, kunnen we mogelijk met elkaar afspreken. Misschien kunnen we ook ervaren ondernemers uitnodigen die ons over hun ervaringen vertellen."

In zijn eigen netwerk zitten diverse jonge ondernemers. "Via social media kan ik nog meer contacten leggen met de doelgroep. Jongeren die tips willen hebben over ondernemen mogen me mailen, bellen of via social media benaderen. Ja, dat gaat me tijd kosten, maar er kan ook werk uit voortvloeien."

Jordy kijkt uit naar 1 maart. "Als ik zie hoeveel lol mijn vader en ooms in hun werk hebben, dat motiveert mij. Leeftijdgenoten hoor ik zuchtend zeggen: morgen moet ik weer naar mijn werk. Ik heb natuurlijk ook wel eens geen zin, maar de uitdaging maakt het leuk. Als ik weer bezig ben en in de flow zit heb ik er altijd plezier in."

Voor meer info: jordy@smash-on.com, 06-14601033 of www.smash-on.com.