• Nederlaag voor VVAC in cruciaal duel in Everdingen.
• Nederlaag voor VVAC in cruciaal duel in Everdingen. Foto: Peter Verbeek

VVAC lijkt knock-out

everdingen • Zowel SC Everstein als VVAC, de nummers voorlaatst en laatst, kon alleen maar goede garen spinnen als er werd gewonnen. Hoewel de thuisclub daar, op grond van het spel als de kansen, het meeste aanspraak op maakte viel de beslissende treffer pas een kwartier voor tijd: 1-0. Hoewel er nog heel wat wedstrijden op de rol staan, wordt VVAC daardoor zo goed als zeker het kind van de rekening.

De verwachting was dat beide geplaagde elftallen het vuur uit de sloffen zouden lopen om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Daar was echter geen sprake van, zeker niet in het eerste uur. Het degradatieduel verliep in beste harmonie en had aanvankelijk veel weg van een pretentieloos zomeravondpartijtje. SC Everstein en VVAC lieten elkaar lekker ballen, gingen de duels niet echt aan en legden een statisch en inspiratieloos spelletje op de mat waar niemand warm van werd. Een kwartier voor tijd viel het doek voor VVAC. Een hoekschop van Sander Bergshoeff viel over de voorste verdediger en werd in een mêlee van spelers ingekopt door Rick Fierens: 1-0. Met Jesse de Bruin en Romeijn als gangmakers boorde VVAC zijn laatste krachten aan, maar dat was vergeefse moeite. In blessuretijd voorkwam de weergaloze goalie De Hoop dat Van Zante de voorsprong van SC Everstein verdubbelde.

"Ik denk dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen was", verzuchtte Wilko Kortleve, elftalleider van VVAC. "De beleving was vandaag heel wat minder dan tijdens de trainingen. Het elftal was niet gretig, leverde te weinig strijd en gaf te veel ruimte weg. Ik ben er bang voor dat we volgend seizoen helemaal opnieuw moeten beginnen."