• Verbeten strijd tussen Streefkerk en De Zwerver.
• Verbeten strijd tussen Streefkerk en De Zwerver. Foto: Rick den Besten

Streefkerk buigt achterstand tegen De Zwerver om in zege

streefkerk • Streefkerk en De Zwerver maakten er een leuke derby van. Het was niet altijd even vriendelijk over en weer, maar wel zoals voetbal gespeeld moet worden; mannelijk. De thuisploeg moest tegen de lange tijd in ondertal acterende Kinderdijkers alle zeilen bijzetten om de drie punten op sportpark Streveland te houden.

"Een verdiende overwinning, die ook met 6-0 in ons voordeel had kunnen uitvallen", aldus Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen na de 3-1 winst. "We bleven rustig, ook na de gemiste penalty. We waren op alle fronten beter dan De Zwerver. Als team zijn we gegroeid, dat zie ik op de training. En dus heeft deze wedstrijd mij niet verbaasd. Met die jonge jongens (Van Gastelen doelde op de tieners Rick Reitsma, Swen Slob, Tim den Besten en Mark de Lange - TS) is het heerlijk werken."

Mee zitten

Die vlieger gaat voor collega Jan Verveer niet op. "Na een paar ballen op onze paal en lat, twee reddingen op de doellijn en een gemiste strafschop door Streefkerk dacht ik even dat het een keer mee ging zitten.. Maar toch niet", baalde de Kinderdijkse oefenmeester voor de zoveelste keer dit seizoen. Verveer en co wachten, na de enige winst op de eerste wedstrijddag tegen HSSC'61 en negen gelijke spelen, al een halfjaar op een tweede zege.

Die overwinning zat er in Streefkerk ook niet in. Want de thuisploeg was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Maar de tijdelijk onder de lat teruggekeerde Daniel Borsje (als vervanger van de geblesseerde Carsten de Graaf - TS) was een flinke sta in de weg voor de Strevelanders. Zo was de Kinderdijkse doelman na een stief kwartiertje heel attent bij een schot van Joey van der Vlist en ook de kort daarop volgende kopbal van Lennert de Vries pareerde Borsje vakkundig. Iets later bracht de lat redding bij een keiharde kopbal van Swen Slob.

De ploeggenoten van Borsje bakten er, Redouan el Akchaoui uitgezonderd, niet veel van. Toch kwam De Zwerver op voorsprong. Tot ieders en ook zijn eigen verbazing zag Robbin van der Bok zijn vrije trap over grote afstand langs alles en iedereen van Streefkerk gaan, ook langs keeper Reitsma, 0-1.

Rood

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld met eenrichtingsverkeer naar het doel van Borsje. Hij leek in de 52e minuut verslagen, maar Mark Kerkhoven bracht redding. De verdediger deed dat wel met de onderarm. Scheidsrechter Bos kon niet anders dan rood trekken en de bal op de stip leggen. Maar Slob schoot de bal een paar meter te hoog.

Het inbrengen van De Lange en Verhey bracht Streefkerk het gewenste effect. De Lange en De Vries (2x) bogen de achterstand om.