Vraagtekens bij hanghok Meerkerk

meerkerk • Het plaatsen van een nieuw hanghok voor jongeren aan de Prinses Irenestraat in Meerkerk zorgde voor de nodige kritische kanttekeningen bij raadsleden.

"Kijk naar de ervaringen met een dergelijk hanghok in andere gemeenten en laat het uit het plan", raadde Kees Matsinger (ChristenUnie) wethouder Wim Mulckhuijse maandagavond tijdens de informatievergadering aan. En Kees Vermaat (SGP): "Het is algemeen bekend dat zo'n hanghok overlast kan veroozaken. Op diverse plekken in de regio zijn ze na plaatsing ook alweer weggehaald." CDA-er Henk van Nieuwenhuijzen citeerde enkele reacties op de plannen: "'Dat geld kan veel beter besteed worden' en 'Is Mulckhuijse nu helemaal gek geworden?'" Daarnaast pleitten meerdere raadsleden ervoor om, als het hanghok er wel komt, goede afspraken te maken met de gebruikmakers om overlast en rommel te voorkomen.

Wethouder Wim Mulckhuijse beloofde in de aanloop naar de raadsvergadering het voorstel aan te passen. "Ik hoor uw aarzelingen over het hanghok. Ik kan me voorstellen dat we wat betreft de afspraken die we gaan maken de tekst aanscherpen." De plaatsing van een hanghok maakt deel uit van de opknapbeurt van de speellocatie aan de Prinses Irenestraat. Voor 80.000 euro wil het college het pannaveld opknappen, twee basketbalpalen te plaatsen en de skatevoorziening en het afval te verwijderen. Ook komen er onder meer een kabelbaan, een vogelnestschommel en betere verlichting. De plaatsing van het hanghok is een gevolg van een verzoek van enkele jongeren uit Meerkerk, die eind 2014 een brief zonden waarin ze vroegen om een overdekte plaats om elkaar te ontmoeten.