Commotie uitspraken VVD-er Bram Visser

giessenlanden • 'Nepburgemeester', 'Als je naar Gorinchem wilt, kijk dan maar op Funda'; de gepeperde uitspraken van Bram Visser zorgden voor de nodige afkeurende reacties. Zelf heeft hij er niet van wakker gelegen. "Wie kaatst, kan de bal verwachten. Dat geldt ook voor mij."

Eén van degenen die de opmerkingen van de VVD-fractievoorzitter misplaatst vonden was Annabelle Weima uit Schelluinen. Zij nam contact op met burgemeester Werner ten Kate van Giessenlanden en het hoofdkantoor van de VVD in Den Haag om aan te geven dat ze vond dat hij veel te ver is gegaan. "Ook heb ik Bram Visser zelf ook gesproken. Dat mensen zouden moeten verhuizen deed hij af als een misplaatste grap. Daar twijfel ik aan. Als fractievoorzitter van de VVD zou hij intelligent genoeg moeten zijn om te beseffen dat dat te ver ging. Hij heeft het ook vooraf opgeschreven; het is niet in de hitte van het debat gezegd."

Via een mail naar de Giessenlandse raadsleden liet ook Frank van Roermund uit Schelluinen zijn onvrede blijken. 'De verwijzing naar het aantal in Gorinchem te koop en te huur staande woningen voor de inwoners van Arkel en Schelluinen die bij Gorinchem willen horen, getuigt niet alleen van een volstrekte minachting van een deel van de inwoners van Giessenlanden maar ook van een totale vervreemding van een deel van zijn eigen electoraat.'

Bram Visser zelf begrijpt de reacties. "Maar mijn uitspraken zijn een reactie op de uitspraken van Govert Veldhuijzen over dat Arkel bij een herindeling welkom zou zijn in Gorinchem. In de ogen van de VVD was dat onverantwoord. En wie kaatst, kan de bal verwachten. Vandaar dat ik het scherp heb aangezet. Mijn opmerkingen over Funda waren bedoeld als een kwinkslag; blijkbaar is dat niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Nee, ik heb er niet van wakker gelegen en neem dan ook geen letter terug van wat ik gezegd heb. De reacties waren niet alleen negatief; nadat ik tijdens de raad was uitgesproken, klonk er ook applaus."