• Klipperstars hield Green Giants er ruim onder.
• Klipperstars hield Green Giants er ruim onder. Foto: Richard van Hoek

Zege Klipperstars

nieuw-lekkerland • Klipperstars heeft zaterdag vertrouwen getankt tegen Green Giants. De Nieuw-Lekkerlandse basketballers, die kampen met veel blessures en met een vormcirsis, haalden net niet de 100 punten-grens maar zetten met 99-42 wel een klinkende zege neer.

Klipperstars wilde de tegenstander meteen onder druk zetten, maar speelde hierdoor aanvankelijk te gehaast. Maar na een time-out begon het te lopen en werd al in het eerste kwart een gat geslagen: 20-7. In het tweede kwart vielen er vier driepunters binnen. Het Leusdense Green Giants had niets te vertellen en keek bij rust al tegen een 51-18 achterstand aan.

Klipperstars domineerde ook de tweede helft. De fast break was een prima wapen en er werd met scherp geschoten. De cijfers: schotpercentage op tweepunters 50%, op driepunters 40% en op vrije worpen 92%.