• Groot-Ammers - SV Noordeloos: 2-2.
• Groot-Ammers - SV Noordeloos: 2-2. Foto: Rick den Besten

Groot-Ammers nog slechter dan het weer, SV Noordeloos pakt punt

groot-ammers • Op het kunstgras en in de tweede helft onder het ontstoken kunstlicht bakten Groot-Ammers er bitter weinig van. Het goed weerstand biedende SV Noordeloos had zelfs de beste kansen en misschien ook wel het meeste recht op een overwinning. Maar beide ploegen bleven in herfstachtige omstandigheden steken op een 2-2 gelijkspel.

"We doen onszelf tekort", startte SV Noordeloos-trainer Laurens Gerlich na afloop in een warm kleedlokaal zijn wedstrijdanalyse. "Ik dacht echt dat we de drie punten zouden binnenhalen vanmiddag. Mijn spelers hebben het geweldig gedaan en hun taken prima uitgevoerd. Groot-Ammers werd goed vastgezet en kwam niet aan voetballen toe. Er zit meer rek in dit elftal. Neem alleen al Corné de Bruijn, 17 jaar en gewoon basisspeler. Ik ben heel trots op deze ploeg. Als we zo blijven spelen, gaan we nog heel veel punten pakken."

Een deur verder was Leon Hutten een stuk minder vrolijk gestemd. "Wij waren nog slechter dan het weer. Ik heb weinig goeds gezien." Hutten moest, zonder het als een excuus te willen aandragen, een kwartier voor aanvang van de derby wel even schakelen. "Sam Beekman had een dikke knie en kon niet spelen, daardoor moest ik mijn elftal op zes plaatsen wijzigen."

Bij aanvang was dat inderdaad goed te zien. Groot-Ammers begon onwennig en stond na amper 10 minuten spelen op achterstand. Een vrije trap van Ton Kruis kon door Mark Maasland in alle vrijheid achter de onzekere invaller-doelman Ferry Hak worden gekopt. Ammers raakte geïrriteerd en mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Den Hertog coulant was na enkele stevige overtredingen.

Eenmaal weer aan het voetballen, kwamen de geelhemden op gelijke hoogte. De op aanraden van de bank naar links uitgeweken Nando Odems raakte de bal niet echt lekker, maar wel goed genoeg om good old Michel van Oort het nakijken te geven; 1-1. Niet veel later was Patrick Slijkoort dichtbij een nieuwe voorsprong, maar zijn schot ging over.

Hangen

Ook na rust was de Noordelose nummer 10 op weg naar de 1-2, maar zijn lobje werd net voor de lijn weggehaald. Op het uur leek de thuisploeg orde op zaken te stellen. Op aangeven van Odems bracht Albert Musaj, overigens niet geheel zonder geluk, Groot-Ammers op een 2-1 voorsprong. Het minieme verschil kon niet worden vastgehouden. De ervaren Bas de Vos dacht simpel te kunnen terugspelen op keeper Hak, maar door een communicatiefout pikte Slijkoort de bal simpel op en bepaalde de eindstand op 2-2. "Ik dacht gelijk, dat is hangen. Want zo'n kans is niet zo moeilijk om te maken."