• De beste kansen waren voor VVAC, zoals hier voor Nick Lakerveld, maar De Zwerver hield de nul.
• De beste kansen waren voor VVAC, zoals hier voor Nick Lakerveld, maar De Zwerver hield de nul. Foto: Rick den Besten

VVAC laat na om Kinderdijkers pijn te doen

Negende gelijkspel De Zwerver

kinderdijk • Aan de onderkant van de derde klasse C staat een aantal clubs dicht bij elkaar. De Zwerver staat in dat rijtje momenteel op een nacompetitieplek. Winnen is de Kinderdijkers bovendien 'vreemd'. Na de zege in het eerste competitieduel op 3 september volgden liefst negen gelijke spelen en drie verliespartijen. Tegen hekkensluiter VVAC was dus de uitgelezen mogelijkheid om daar iets aan te doen.

"Er zat dan ook veel spanning op: we moesten winnen", legde trainer Jan Verveer uit. "Aan al die gelijke spelen hebben we niets. Maar ik kan de jongens niks kwalijk nemen, want ze hebben er keihard voor gewerkt."

In de eerste twintig minuten had VVAC de voorsprong moeten pakken. In die periode kwam het gevaar vooral van rechtshalf Tom den Besten. In de zevende minuut speelde hij eerst Mark Kerkhoven door de benen waarna hij Bob van Oosterhout in stelling bracht. Die verslikte zich in de bal waardoor hij niet tot een schotpoging kwam.

Schier onmogelijke

Tien minuten later slingerde Den Besten opnieuw de bal voor de goal. Met een gelukje kwam die bij Van Oosterhout terecht. Ditmaal vond hij doelman Jorrin van Kleef op zijn pad. De corner die volgde werd in eerste instantie weggewerkt, maar de bal werd opnieuw ingebracht. Van Kleef liet het leer weer los en voor een leeg doel deed Nick Lakerveld het schier onmogelijke: hij schoot over.

Daarna nam De Zwerver langzaam het initiatief over, al konden er nauwelijks echte kansen worden gecreëerd. Redouan el Akschaoui leek vanaf de 'zestien' de bal in de lege hoek te plaatsen, maar zijn inzet rolde net naast. Uit een afgeslagen hoekschop kon bovendien Bennie Reuvers gevaarlijk hard inschieten. Doelman Matthijs de Hoop tikte de bal over de lat.

In de tweede helft ging VVAC voortvarend van start waarbij Den Besten van dichtbij uit een corner kon inschieten en Robert Kuypers zijn inzet van de lijn kopte. Van Oosterhout leek kort daarop Van Kleef te gaan omspelen, maar de doelman greep sterk in. Aan de overzijde leek Niels Verloop bijna binnen te koppen waarna Tom van der Linden net naast schoot. Een mooie uithaal van El Akchaoui ging net naast en in blessuretijd was invaller Shagmard Mari nog dicht bij de winnende, al zou De Zwerver daarmee te veel van het goede hebben gekregen.

"Ik ben alleen teleurgesteld in het eindresultaat", zei VVAC-trainer Ton Heijstek. "Het is de rode draad van ons seizoen: we laten net als vorige week zien dat we de betere ploeg zijn, maar de treffers ontbreken. Ik denk dat zij zich hebben vergist in hoe sterk we zijn."

Dat was volgens Verveer niet het geval. "Ik weet dat zij een prima ploeg hebben. Wij begonnen echter veel te onrustig en hielden het veld te groot. Later wisten we het wel goed op te pakken. De openingsfase van de tweede helft was ook voor hun, maar daarna gingen we beter spelen en kregen we ook wat mogelijkheden. Ik denk wel dat de uitslag terecht is."


Marco van Vlijmen