• Strijd in de B-klasse tussen de 'veteranen' Bert Pesselse en Jan Groeneveld.
• Strijd in de B-klasse tussen de 'veteranen' Bert Pesselse en Jan Groeneveld. Foto: Jan de Bruin

Mooi nummertje De Bruin en Bikker

nieuw-lekkerland • Ondanks de ijspret trok de wintercompetitiewedstrijd in Nieuw-Lekkerland zaterdag nog altijd 257 deelnemers. De MTB'ers en cyclocrossers kregen een parcours met weinig hindernissen voorgeschoteld.

Het parcours bestond vooral uit lange rechte stukken over een betonpad en een rondje over het erf van een aannemer. De finishlijn lag tussen containers en steigerpijpen, waar de renners met kunst- en vliegwerk langsheen moesten laveren. Anders dan gebruikelijk, maar zo heeft elk parcours in deze competitie z'n bekoring.

Demarrage

Het weerhield Jesse Bikker en Wim de Bruin er niet van in de A-klasse een mooi nummertje op te voeren. De twee rijders van het Bassa-Merida Team gaven elkaar geen duimbreed toe. De felle demarrage van De Bruin in de slotronde was voor Bikker echter te veel van het goede. De Hoogbloklander blijft wel klassementsleider.


Uitslag A-klasse: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld), 2. Jesse Bikker (Hoogblokland), 3. Niels Bongers (Giessenburg).

In de B-klasse, met 110 deelnemers, kwamen enkele renners met elkaar in botsing. Dat liep betrekkelijk goed af, maar het kostte kanshebber Pieter Wonink (Hoornaar) wel zijn plaats in de uitslag. Het gevolg was dat zijn grootste concurrent Sander Spoolder onbedreigd naar de overwinning reed.


Uitslag B-klasse: 1. Sander Spoolder (Giessenburg), 2. Ando Overbeek (Schoonhoven), 3. Patrick de Jong (Noordeloos).

Thirza Korevaar zorgde voor een grote verrassing bij de dames. Zij versloeg klassementsleidster Riikka Vreeswijk-Kelja, die beter uit de voeten kan op een lastiger parcours.


Uitslag C-klasse: 1. Thirza Korevaar (Groot-Ammers), 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem), 3. Wilma Korevaar (Groot-Ammers).

Uitslag D-klasse (13-14 jaar): 1. Pepijn van Elzakker (Gilze), 2. Mika Bouman (Rijswijk), 3. Joël Nederveen (Hardinxveld).

Uitslag E-klasse (11-12 jaar): 1. Jelmer Bos (Giessenburg), 2. Rowan van Oord (Hank), 3. Michiel van Vliet (Sliedrecht).

Uitslag F-klasse (9-10 jaar): 1. Joas Houweling (Gorinchem), 2. Stijn van Wingerden (Hardinxveld), 3. Sam van Herk (Arkel).

Uitslag G-klasse (6-8 jaar): 1. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel), 2. Luuk v.d. Biggelaar (Tilburg), 3. Mark Witzier (Hardinxveld).

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 februari in Ottoland.

q www.janvanarckel.nl/wintercompetitie