• Remco Buist breekt de ban en viert de fraaie openingstreffer van SteDoCo tegen DVS'33. Foto: Rick den Besten

Zespuntenwedstrijd tegen DVS'33 wordt met 4-2 gewonnen

Winst geeft SteDoCo lucht

hoornaar • Zonder de door griep gevelde hoofdtrainer Virgil Breetveld verschafte SteDoCo zich, met de dik verdiende 4-2 overwinning op het Ermelose DVS'33, lucht in de stand. Er is afstand genomen van de directe degradatiezone en voorzichtig durft men ook richting subtop te kijken.

"We staan nu zeven, acht punten los van de onderste ploegen en we hebben zelfs de zesde plaats in het vooruitzicht", aldus gelegenheidscoach Ton Vonk na afloop. "Virgil is al vanaf zondagavond ziek en was niet voldoende hersteld om vandaag op de bank te zitten. Afgelopen week heb ik de trainingen gedaan. De opstelling heeft Virgil gemaakt en ik was vanmiddag verantwoordelijk voor de uitvoering."

Die was perfect, tot genoegen van Vonk. "We speelden in het begin heel agressief en lekker kort op onze tegenstander. Na een halfuur spelen werd dat moeilijker en kreeg DVS'33 meer ruimte." Op slag van rust kwam SteDoCo in de problemen, toen DVS'33 uit het niets een penalty kreeg. Maar Vonk had zijn huiswerk goed gedaan. "Voor mijn keeper heb ik altijd een lijstje met strafschopnemers. Ritchie wist dus dat de bal half hoog in de linkerhoek zou komen. In de rust kreeg ik een bedankje van mijn doelman. Een belangrijk moment, want hierdoor kregen niet wij het tikje maar zij."

SteDoCo begon overtuigend. Na koud tien minuten spelen kreeg Noël Goossens de kans om de score te openen aan de Groeneweg. Maar de na dit seizoen vertrekkende spits kreeg zijn voet niet echt lekker achter de puike voorzet van Joran Schröder. Niet veel later was de uitblinkende en razendsnelle Hakan Tokul ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander Basil Camara, die ten koste van een gele kaart al snel aan de noodrem moest trekken. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een terechte voorsprong. De prima spelende Remco Buist poeierde van iets buiten het zestienmeter gebied, via de binnenkant van de paal, de 1-0 op het scorebord.

Het te traag spelende en veel het balletje breed tikkende DVS'33 stelde er weinig tegenover. Tot een minuut voor de warme thee. Gautam Kalpoe liep onnodig aanvoerder De Ruiter van de sokken en de bal ging terecht op de stip. Steinmann stopte en ook de terugspringende bal was voor hem. In blessuretijd knalde DVS'33 nog op de paal. Hoogste tijd voor de Alblasserwaarders voor een bakje thee.

Hakan Tokul vervulde na rust een hoofdrol. "Ik deed alles goed, maar vergat te scoren", baalde de nummer 9 na afloop. Maar hij maakte het balletje in het zijnet meer dan goed. Binnen de beruchte lijnen kreeg Tokul een knietje in de rug en vanaf elf meter verdubbelde Jordey van Dam de marge; 2-0. Van Dam scoorde uit een vrije bal ook de 3-0 en de wedstrijd leek na een dik uur beslist.

Maar het nonchalant acterende SteDoCo liet de ploeg uit Ermelo door goals van Sahbaz en De Ruiter tot 3-2 terugkomen. Met de niet geheel fitte Shelton Martis voor Van Dam stelde SteDoCo orde op zaken, zeker toen invaller Jay Jay Meierdres een snelle counter via Schröder perfect afrondde; 4-2.