• ASV Arkel ontpopt zich tot één van de kanshebbers.
• ASV Arkel ontpopt zich tot één van de kanshebbers. Foto: Rick den Besten

ASV Arkel maakt indruk in Oosterbliek

gorinchem/regio • Almkerk, Leerdam Sport'55 en Unitas hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup.

Woensdagavond zijn de overige vijf kwartfinalisten bekend geworden; te laat om nog te kunnen meenemen in deze krant. Op onze website Regio-Voetbal zijn de ontwikkelingen actueel te volgen.

ASV Arkel zal ongetwijfeld bij die laatste acht zitten. Het team van captain Remie Schuurman won al met 6-1 van SVS'65 en met 16-0 (!) van SV Noordeloos. Met spelers als Naser el Mousati, Jeffrey Scheffers, Robert Scheurwater, Niek Trappenburg en de al genoemde Schuurman druipt het zaalvoetbalplezier er vanaf.

Naar verwachting gaan ook LRC Leerdam, Woudrichem, GJS en Sleeuwijk óf SV Meerkerk door naar de kwartfinale. GJS, dat in de laatste poulewedstrijd verrassend met 3-4 van Leerdam Sport'55 verloor, wordt op basis van het doelsaldo de beste nummer 2. Wie als tweede nummer 2 ook door mag, gaan Sleeuwijk en SV Meerkerk uitmaken. Sleeuwijk heeft een doelsaldo van +11, SV Meerkerk voor aanvang van de slotwedstrijd tegen Altena van +5. Altena maakt dit toernooi geen sterke indruk, dus de geelzwarten zullen er woensdagavond vol voor zijn gegaan.

De kwartfinales worden donderdagavond 5 januari gespeeld, met als absolute kraker Unitas-LRC Leerdam, die allebei tot de topfavorieten gerekend mogen worden. De finale-avond is zaterdag 7 januari. Bezoekers hebben voor de finale-avonden een toegangskaart nodig.