Opruimactie voor vuurwerk

alblasserdam • De gemeente Alblasserdam houdt in samenwerking met snackbar Den Dam dit jaar voor de dertiende keer een opruimactie van het vuurwerkafval.

Op maandag 2 en dinsdag 3 januari kan bij diverse inzamelpunten vuurwerkafval worden ingeleverd. Voor elke volle zak krijgt men een bon. De bonnen zijn dit jaar voor het voor diverse producten inwisselbaar, zoals een patatje, frikadel of kroket. De bonnen kunnen tot en met zaterdag 7 januari 2017 worden ingeleverd. Inzamelpunten zijn op het Scheldeplein, de parkeerplaats bij Dirk van den Broek en de parkeerplaats achter het gemeentehuis. De inzamelpunten zijn open van 10.00 tot 15.00 uur.

Carbidschieten verboden

Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op oudejaarsdag, vanaf 18:00 uur 's avonds tot en met 02:00 uur (1 januari 2017). Carbidschieten verboden
Carbidschieten is binnen de bebouwde kom van Alblasserdam niet toegestaan. Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening artikel 2:73. De afgelopen jaren werd het carbidschieten hier wel oogluikend toegestaan. Omdat de overlast de afgelopen jaren enorm is toegenomen, heeft het college voor dit jaar besloten het carbidschieten nergens meer toe te laten.

Samenwerking

Tijdens de jaarwisseling wordt intensief samengewerkt tussen politie, bureau Halt, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en het Openbaar Ministerie. Wie zich niet houdt aan de nieuwe regels riskeert een forse boete. Op het afsteken van illegaal vuurwerk staan nog hogere straffen. De politie handhaaft hier streng op.