Steun-
betuigingen
gezocht voor Excelsior

Hierbij wil ik mijn reactie toch nog even geven op het antwoord van de gemeente Papendrecht en dus de verantwoordelijk wethouder Joke Reuwer-Verheij op het artikel in de Klaroen van vorige week: 'De jas van Excelsior Papendrecht knelt'.

Uit het antwoord van gemeente en bestuur van Papendrecht blijkt overduidelijk dat men totaal na jaren nog steeds niet kan overzien wat de huidige situatie betekent voor Excelsior Papendrecht; voor haar verdere ontwikkeling met jeugd (jeugd)opleidingen, jeugd-en seniororkesten, slagwerkgroepen en saxofoonorkest. We spreken hier over een club met zes teams!

Excelsior wordt door te wachten op een cultuurnota en dat zo ongeveer twee jaar en tussentijds niets te doen, vol geremd in haar toekomstperspectief, ideeën, enzovoorts. En dat is een heel slechte zaak.

Gutst het bij de sport met tonnen over de plinten de afgelopen jaren door investeringen in (oefen) kunstgras/velden, de cultuur (lees in dit geval Excelsior) moet zijn eigen problemen maar zien op te lossen.

Een muziekvereniging speelt en oefent binnen dus een deel van het gebouw is feitelijk een oefenveld. Echter men geeft liever een paar honderdduizend euro uit aan organisaties als To Be dan investeren in het eigen Papendrecht.

Ik hoop dat het huisvestingsprobleem nu eens 'echt' neerdaalt bij de wethouders van cultuur en het basisonderwijs in de gemeente Papendrecht en dat de handen nu eens uit de mouwen worden gestoken. Dus 'niet lullen maar poetsen'. zullen we maar zeggen. Zoek de oplossing nu in de huidige ruimte, want nieuwbouw duurt nog vele jaren, zo vrees ik.

Als u mij als lezer van dit blad een plezier zou willen doen laat mij via een email eens weten wat u er zelf van vindt en of u bijvoorbeeld Excelsior Papendrecht ondersteunt naar een verbeterde huisvesting, eerst aan de Rembrandtlaan en later nieuwbouw. Geef u dus uw steunbetuiging aan Excelsior, net als de honderd vrienden van Excelsior.

Tot slot: ik zie u graag bij het kerstconcert op 23 december aanstaande in de Bethlehemkerk en het nieuwjaarsconcert in theater de Willem op 14 januari 2017. Ook dat is Excelsior.

Reacties kunnen per email naar onderstaand e-mailadres:

an.tromp1952@gamil.com.

Ad Tromp
Papendrecht