• Damien Vereecken valt aan voor Drechtstreek.
• Damien Vereecken valt aan voor Drechtstreek. Foto: Drechtstreek

Munoz: '9 voor Drechtstreek'

papendrecht • Drechtstreek rekende zaterdag gedecideerd af met Ameide. De voormalige koploper van de derde klasse C kreeg met liefst 3-0 klop op sportpark Oostpolder.

Drechtstreek-trainer Miguel Munoz was buitengewoon tevreden over de gala-voorstelling van zijn ploeg."Het elftal verdient een dikke 9", zo stelde hij vol enthousiasme vast.

"In de eerste helft dwongen we Ameide met prima voetbal al ver terug op eigen helft en na de pauze maakten we het prima af. Een degelijke en stabiele prestatie, kortom."

Munoz overdreef met zijn lovende woorden zeker niet, want Drechtstreek liet het balletje lekker rollen op het eigen gras. Ameide hield in het eerste bedrijf met kunst en vliegwerk stand en slaagde er zelf geen enkele maal in een scoringskans van enige betekenis te voorschijn te toveren.

Scores

Nadat Joey Hakkesteeg in de 47e minuut voor de 1-0 had gezorgd stortte 'Termei' in. Daarna zette Damien Vereecken vanaf de strafschopstip de 2-0 op het scorebord en knalde Mark Kunst de 3-0 binnen. Drechtstreek handhaafde zich dankzij de zege in het gezelschap dat jacht hoopt te gaan maken op de vrij onaantastbare lijstaanvoerder Wieldrecht.

Top vier

"Allemaal leuk en aardig, maar ik houd me niet met Wieldrecht en de afstand tussen hen en ons bezig", reageert Munoz. "We moeten gewoon zorgen dat we goed spelen en onze punten pakken, dan eindigen we op een plek in de top vier. Wat er dan verder nog in het vat zit voor Drechtstreek zien we dan wel weer.